Astella-luksusvaunu / Nights of Northern Lights / Nuorgam

Elämyksellinen vaunuyö Tenojoen rannalla

Kaupallinen yhteistyö: Nights of Northern Lights

Lokakuinen syyssade rummutti kattoa ja tuhannet pisarat tanssivat suurissa ikkunoissa. Aika ajoin tahti kiihtyi. Ja välillä hieman hiipui. Kunnes nousi taas hetken päästä uuteen, valtaisaan rytmiinsä.

Me olimme kietoutuneet osaksi tätä luonnon omaa konserttia, ja saimme seurata aitiopaikalta, miten Lapin luonto esitteli eri puoliaan. Äänimaailmasta vastasi sade. Visuaalisuutta tarjoili Tenojoelle aukeava maisema.

Tänä yönä revontulet eivät tulisi esittäytymään harmaiden pilvien takaa, mutta sadesään järjestämä show jatkuisi aamuun asti. Tunnelma oli ainutlaatuinen. Ja majapaikkamme poikkeuksellinen.

Astella Tenon varrella

Monenlaisia majoitusvaihtoehtoja arktisessa ympäristössä

Me olimme viettämässä yötä Tenojoen rannalla sijaitsevassa matkailuvaunussa. Ei missään peruskärryssä, vaan premiumluokan Astellassa. Sellaisessa tilavassa ja tyylikkäässä, siistissä ja upeassa.

Astella / Nights of Northern Lights / Nuorgam

Kyseessä oli yksi nuorgamilaisen Nights of Northern Lights -yrityksen majoitusvaihtoehdoista, paraatipaikalla komeileva luksusvaunu. Tilaa vaunussa oli 24 m2, ja varustelistalta löytyi erillinen makuuhuone, oleskelutila levitettävine sohvineen, täydellinen keittiö, wc, suihku jne. Kaikki oli poikkeuksellisen tyylikästä. Pienetkin yksityiskohdat henkivät laatua.

Astella / Nights of Northern Lights / Nuorgam
Astella / Nights of Northern Lights / Nuorgam
Astella / Nights of Northern Lights / Nuorgam

Oli suuri nautinto saada kokea yö tässä designvaunussa, ja jopa 5-henkinen perheemme mahtui nukkumaan sen vuoteisiin. Mutta ideaali tämä majoitusvaihtoehto on 2-4 hengelle.

Astella / Nights of Northern Lights / Nuorgam

Astella-vaunumme vieressä seisoi toinenkin vaunu, jopa 7-henkeä majoittava Knaus, ja ympärille levittäytyi karavaanialue grillikotineen, suihkuineen jne. Lisäksi lähistöltä löytyi erilaisia mökkejä, huviloita sekä mm. kahden hengen AuroraHut-iglu.

Aivan vaunumme kupeessa sijaitsi myös ravintola ja erittäin hyvinvarusteltu kauppa. Muutaman kilometrin päässä oli Suomen ja koko EU:n pohjoisin piste. Ja kaiken kruunasi kulmilta aukeava erämaa. Oli karua kauneutta ja valmiita retkireittejä. Oli ainutlaatuista Pohjois-Lapin luontoa ja ihan mieletöntä maisemaa.

Nuorgam oli onnistunut hurmaamaan meidät jo pari päivää aikaisemmin (lue lisää täältä), mutta nyt pääsimme uppoutumaan entistä syvemmälle tämän arktisen kylän mahdollistamiin elämyksiin.

Mahdollisuus mieleenpainuviin pyöräilykokemuksiin

Night of Northern Lights tarjoaa, paitsi majoitusta, myös vuokravälineitä. Me saimme tuona lokakuisena iltapäivänä tilaisuuden testata sähköfatbikea. Ja voi mahtavuus, miten kivaa sillä olikaan ajaa! 🙂

Oli ihan huippua antaa sähkön tuoda lisäpotkua polkemiseen ja auttaa isotkin ylämäet ylös. Ja oli kerrassaan ihanaa nähdä lapsenkin riemu hänen kokiessaan ihan uudenlaista vauhdin hurmaa.

Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa, olisimme lähteneet polkemaan kunnon lenkin Pulmankijärven suunnassa aukeaviin mäkiin ja maisemiin. Tai viettäneet kokonaisen pyöräilypäivän Kaldoaivin ainutlaatuisessa erämaassa. (Tai ehkäpä jopa useamman, jos vaan pienemmillekin lapsillemme olisi löytynyt vastaavat pyörät.)

Nuorgamin kyljessä komeilevilla tuntureilla riittää nimittäin näkemistä ja kokemista; Utsjoen kunnan alueella kulkee jopa satoja kilometrejä merkkaamattomia maastopyöräreittejä. Ja maisemathan ovat ihan omaa luokkaansa.

Vinkkejä erilaisiin pyöräretkiin ja -reitteihin voit käydä poimimassa Nights of Northern Lightsin sivuilta sekä esim. Utsjoen matkailusivustolta.

Sähköfatbike / Night of Northern Lights / Nuorgam / Teno

Vuokravälineet moneen lajiin

Fatbike- ja sähköfatbike-pyörien lisäksi Nights of Northern Lightsin vuokravalikoimasta löytyy lumikenkiä, tunturisuksia, ahkioita ja frisbeegolfkiekkoja. Ja kesäaikaan myös kanootteja! Ja tulevana talvena liukulumikenkiä!

Tällä hetkellä voin vain kuvitella, miten hienoa olisikaan päästä melomaan Tenolle tai hiihtämään Kaldoaivin tuntureille. Mutta ehkäpä saamme kokea nämäkin vielä jonain päivänä…

Sen sijaan jo tällä matkallamme otimme tuntumaa Suomen pohjoisimpaan frisbeegolfrataan. (Kertonen tästäkin lisää myöhemmin.) Ja itsestäänselväähän on, että noilta kulmilta löytyy myös toinen toistaan hienompia patikkareittejä. 🙂

Esimerkiksi Skaidijärven polku (5,8 km) lähtee vain noin kilometrin päästä Nuorgamin ytimestä ja monia muita reittejä ihan Utsjoen keskusta. Näistä kaikista löydät lisäinfoa exploreutsjoki.fi-sivustolta.

Utsjoki DisGolfPark

Revontulien katselua porekylvyssä…

Mutta Utsjoen, Nuorgamin ja Nights of Northern Lightsin aktiviteetit eivät suinkaan lopu vielä tähän. Seutu tarjoaa unelmaiset puitteet myös mm. revontulien katseluun, kalastukseen, marjastukseen, valokuvaukseen, moottorikelkkailuun jne. (ks. aktiviteetit).

Ja miten hienoa olikaan päästä sateisen ulkoilupäivän päätteeksi vielä saunomaan ja porekylpyyn! Tällainenkin elämysmahdollisuus löytyy siis Nights of Northern Lightsin palveluvalikoimasta. 🙂

Osa Nights of Northern Lightsin mökeistä on varustettu porealtailla, ja näitä altaita on mahdollista vuokrata myös ilman majoittautumista. Me saimme viettää illan saunoen ja kylpien Villa Arktikassa, isossa lomatalossa noin kilometrin päässä Nuorgamin keskustasta. Heti valmis kiuas antoi nopeasti kunnon löylyt, ja terassilla sijaitseva poreallas hemmotteli meitä lämpimällä vedellään, lukuisilla poreillaan ja mm. moninaisilla valoillaan.

Porekylpy / Nights of Northern Lights / Nuorgam

Kirkkaana iltana olisi ollut hyvinkin potentiaalista saada ihailla revontulien leikkiä suoraan altaasta, mutta tällä kertaa luonto tuli luoksemme sateen välityksellä. Siis sen saman sateen, joka parin tunnin päästä nukutti meidät kauniiseen uneen siellä pienen matkan päässä sijaitsevassa vaunussamme…

Oi ihanuus, mikä paikka! ❤ Oletko jo käynyt?

-Johanna

Adria Astella / Nigths of Northern Lights / Teno / Nuorgam
Adria Astella / Nigths of Northern Lights / Teno / Nuorgam

Yö 6 henkeä majoittavassa Villa Arktikassa maksaa tällä hetkellä päivästä riippuen 190 – 250 €. Hinta sisältää porealtaan käytön.

Yö Astella-vaunussa maksaa tällä hetkellä 150 €.

Sähköfatbike-vuokra on 50 € / 3 tuntia ja 90 € / päivä (sis. kypärän).

Ajankohtaiset lisätiedot Night on Northern Lightsin tarjonnasta ja mm. vastuullisuudesta löytyy osoitteesta nightsofnorthernlights.com.

Muista Lappiin sijoittuvista retkikohteista yms. voit lukea seuraavista jutuistani:

Seuraathan seikkailujamme myös Instagramissa ja Facebookissa!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *