Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevon luonnonpuisto

Sulaojan luontopolku Karigasniemellä, Kevon luonnonpuiston kupeessa

Kevon luonnonpuiston kupeessa sijaitseva Sulaojan luontopolku ei ole mikään pikainen päiväretkikohde etelän asukeille. Mutta siinä tapauksessa, että kulkusi suuntaa kohti Suomi-neidon päälakea, kannattaa ehdottomasti käydä kokemassa tämä pieni, parin kilometrin mittainen luontoelämys Karigasniemellä!

Sulaojan luontopolku on kaunis, monipuolinen, vaikuttava ja kiehtova reitti Lapin mailla. Se on paikka, jossa virtaa kenties maamme pyhin vesi. Ja samalla se on reitti, joka kulkee pienen matkan käsikynkkää Suomen vaikuttavimmaksi kehutun vaellusreitin kanssa (Kevon reitti, 63 km).

 

Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo

 

Startti Kevon-reitin lähtöpaikalta

Sulaojan luontopolun lähtöpiste löytyy Karigasniemelle vievän tien (no. 92) varresta, noin kahdeksan kilometriä ennen kylää (ja 1224 km Helsingistä aika suoraan pohjoiseen).

Parkkipaikalla on reilusti tilaa ja telttailumahdollisuus, poikkeuksellisen kauniit puucee-rakennukset ja mm. jäteastioita. Ja ihan vierestä taitaa löytyä myös bussipysäkki.

Lähtöpaikalla komeilee luontopolkukylttien lisäksi myös iso opastaulu, joka kutsuu kokeneet vaeltajat kymmenien kilometrien mittaiselle reitille, syvälle erämaan jylhyyteen.

 

Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo

Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo

Oma ensikosketuksemme Sulaojan luontopolkuun tapahtui syksyllä 2011, jolloin kuljimme polkua vuodenikäinen esikoinen kantorinkassamme. Viimeisin kokemuksemme Sulaojasta on puolestaan menneeltä syksyltä, seitsemän vuotta ensimmäisen jälkeen. (Lue juttu koko syyslomaseikkailustamme täältä.)

Molemmilta kerroilta mieleen on jäänyt poikkeuksellinen vaikuttavuus.

 

Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo

 

Suomen pyhin paikka?

Sulaojan luontopolulla pääsee ihastelemaan virtaavaa vettä ja lähes maagista, turkoosina hohtavaa lähdettä. Siellä saa vaikuttua avarana siintävistä maisemista ja tunturikoivujen käppyräisistä rungoista. Saa kivuta ja kavuta, laskeutua – ja jälleen nousta ehkäpä satoja porrasaskelmia.

Kahden kilometrin matka ei ole pitkä, mutta hieno se on. Ja tällaiselle lapsiperheelle kaikkinensa ihan täydellinen.

Meillä lapset eivät tosin malttaneet jäädä lukemaan opastaulujen tekstejä, mutta juosta he jaksoivat. Ja ihastella. Ja ihmetellä.

Oma retkemme oli suhteellisen pikainen spurtti läpi Lapin lumoavan luonnon, mutta halutessaan tällä luontopolulla saisi aikaa kulumaan helposti vaikka useammankin tunnin. Tulipaikkoja reitillä ei ole, mutta pienet eväät kyllä maistuvat Suomen suurimman lähteen rannalla. Pyhää vettä tuijotellessa.

 

Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo

Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo

 

Sulaojan luontopolusta voit lukea lisää Retkipaikka-sivustolta, mutta tässä pieniä kuvamaistiaisia viime lokakuulta!

Koko Kevon luonnonpuistosta löytyy lisäinfoa mm. Luontoon.fi-sivustolta.

 

Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo   Sulaojan luontopolku / Karigasniemi / Kevo

 

Vaikuttavia luontoelämyksiä!

Johanna

 

P.S. Outdoor Family löytyy myös Facebookista ja Instagramista. Tervetuloa seuraamaan!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *