Oittaan luontopolku

Oittaan luontopolku – rauhallinen keidas aktiivisen ulkoilualueen kupeessa

Oittaan ulkoilualue Espoossa, Bodominjärven rannalla, on mitä monipuolisin aktiviteettipaikka. Tarjolla on kiintorasteja, hiihtolatuja, frisbeegolfia, polkujuoksureittejä, kuntoilulaitteita, pelikenttiä jne. Alueelta löytyy suosittu uimaranta ja lasten rakastama Angry Birds -puisto. On myös wc- ja pukutiloja, sauna ja talvisin avanto. On ravintola, välinevuokrausta jne…

Mutta tämän kaiken lisäksi Oittaalta löytyy pieni, 1,5 kilometrin mittainen luontopolku.

Oittaan luontopolku

Tämä luontopolku lähtee Oittaan kartanon pihapiiristä ja kulkee pääosin luonnonsuojelualueella. Ja täällä saa yleensä kulkea aivan omassa rauhassaan, vaikka viereiset nurmikentät olisivat täyttyneet suurista, auringosta nauttivista ihmismassoista. Tai silloin, kun ladulla on ihan liikaa ruuhkaa.

Kannattaa käydä kokeilemassa – vaikkapa kesäisen rantapäivän yhteydessä. 🙂

Oittaan luontopolku

Jokimaisemaa ja luonnonsuojelualueen vihreyttä

Reitin lähtöpisteen löytää alueen pohjoislaidalta, kauimmaisen parkkialueen oikealta puolelta, pienen, hurmaavan aittarakennuksen vierestä.

Oittaan luontopolun lähtöpaikka

Reitti on merkitty selkein, keltaisin kyltein. (Mutta me meinaamme lähteä joka kerta väärää polkua jo heti alkumatkasta. Ns. oikea reitti lähtee kulkemaan ylempää polkua pitkin, kohti etäämpänä näkyvää kartanoa. Ei siis suoraan rantaan ja täältä kiepsaisten takaisin. Mutta tästä eteenpäin ei eksymisen vaaraa ole. 🙂 )

Kartano Oittaalla
Oittaan luontopolulla

Kartanomaisemista kuljetaan pienen venerannan kautta Oitån-joelle ja kiinnostavaa vedensäätelysiltaa pitkin sen toiselle puolelle.

Oittaa
Oittaan luontopolulla
Oitån-joki

Pian polku ylittää Kunnarlantien (varo autoja!!) ja sukeltaa tien toisella puolella pitkospuita pitkin luonnonsuojelualueelle.

Oittaan luontopolku
Oittaan luontopolku
Luonnonsuojelualue / Oittaa

Matkan varrella on useita alueen luonnosta kertovia infojatauluja, joiden kautta pääsee tutustumaan mm. sammaleisiin ja kääpiin, lahoaviin puihin ja metsään eläinten kotina.

Ainakin kesäkuussa polunvarren vihreys on ajoittain jopa uskomattoman upeaa. Syvää ja kokonaisvaltaista. Paikoittain jopa viidakkomaista.

Oittaan luontopolku
Luontopolku / Oittaa
Oittaa

Kalliota ja kiehtovat portaat

Vehreydestä jatketaan kulkua hiekkatielle, joka johdattaa retkeilijät takaisin Kunnarlantien kupeeseen. Tästä ei kuitenkaan ole vielä tarkoitus palata pysäköintialueelle, vaan reitti jatkaa matkaansa ylös pienelle kallioalueelle.

Oittaan kallioilla
Oittaan kallioilla
Oittaan kallioilla

Täältä laskeudtaan alas kiehtovia portaita pitkin.

Oittaan luontopolku / portaat
Oittaan / luontopolku

Ja pian edessä aukeaa vehreä niitty, jonka reunassa polku kulkee kohti reitin loppua. (Ja jälleen on oltava tarkkana, etteivät lapset juokse Kunnarlantiellä kiitävien autojen alle…)

Luontopolulla
Oittaan ulkoilualue

Perillä!

Oittaan luontopolku on kiva, kaunis, pieni reitti, joka kannattaa ihan ehdottomasti käydä kokemassa! Vähintäänkin ranta-, puisto- tai muun aktiviteettipäivän yhteydessä. 🙂

-Johanna

Oittaan ulkoilualueesta löytyy lisäinfoa osoitteesta www.oittaanetti.fi.

Espoosta löytyy lukuisia muitakin luontopolkuja, ks. www.espoo.fi/luontopolut. Itse olen kirjoittanut jutut seuraavista:


Seuraathan Outdoor Familyä myös Instagramissa
 ja Facebookissa!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *