Hilton Helsinki Kalastajatorppa / IGLUX-elämys

Luontoluksusta Helsingin ytimessä: Kalastajatorpan uusi IGLUX-elämys

Kaupallinen yhteistyö: Hilton Helsinki Hotels / IGLUX

Meri levittäytyy ympärillemme. Heti sängyn vieressä saa aistia aaltoilevan vedenpinnan. Luonnon läheisyys verhoaa meidät niin täysivaltaiseen syleilyynsä, ettei samaa onnistu kokemaan edes veneessä.

Täällä lasiseinien suojassa maisema on avoin kaikkialle. Täällä voi ihailla aaltojen leikkiä ja pilvien liikkeitä, laskevaa aurinkoa ja tuikkivia tähtiä. Täällä saa tuntea olevansa osa luontoa – suoraan sängyssä makoillen.

Hilton Helsinki Kalastajatorppa / IGLUX-elämys

Uutuuselämys kantakaupungin tuntumassa

Olemme viettämässä kuopuksemme kanssa kahdenkeskistä minilomaa reilun viiden kilometrin päässä kotoamme, ja suunnilleen saman matkan etäisyydellä Helsingin keskustasta.

Vaikka saamme kokea ympäröivän luonnon läheisyyden ja merenlahden jättimäisen halauksen, ja vaikka vieressä levittäytyvät monipuoliset ulkoilumahdollisuudet, olemme vain lyhyen ratikkamatkan etäisyydellä kaikesta pääkaupungin tarjonnasta – ja vain muutamien metrien päässä legendaarisesta klassikkohotellista.

Tämä on Hilton Helsinki Kalastajatorpan uusi IGLUX-elämys.

Luonto yhdistyy luksukseen

Helsingin Kalastajatorpan uudet, peililasiset lasi-iglut ovat tuoneet Helsingin keskustan tuntumaan ainutlaatuisen luontokokemuksen, jossa ylellisiin hotellipalveluihin tottunut matkailija voi antautua nauttimaan ympäröivästä luonnosta. Ja jossa toisaalta kokenutkin retkeilijä voi yhdistää upeaan luontokokemukseensa hotellitason palvelut.

Hilton Helsinki Kalastajatorppa / IGLUX-elämys
Hilton Helsinki Kalastajatorppa / IGLUX-elämys

Kalastajatorpan lasi-seinäiset IGLUX-majoitteet sijaitsevat omalla 40-metrisellä laiturillaan, Laajalahden rannalla, aivan hotellirakennuksen edessä. Yhteensä lasi-igluja on kuusi, ja jokaisesta löytyy parisänky, kuivakäymälä, äänentoisto, sisäpuhelin, laadukkaat vuodevaatteet, säädettävä ilmastointi jne. Laiturilta löytyy myös yhdet mereen johdattavat uimaportaat, ja keväällä tällaiset tulevat jokaisen iglun viereen.

Iglujen lasit ovat ulkopuolelta peiliä, eikä niiden sisälle näy. (Paitsi ehkä hitusen pimeällä, jos sisävalot ovat kirkkaina.)

”Vau, tää on pähee!”

Kun me avaamme ensikerran oman lasi-iglumme oven, huokaisee kahdeksanvuotiaskin paikan olevan ”tosi pähee”. Ja äiti yhtyy mielipiteeseen.

Näkymä on upea, tunnelma ihana ja kokonaisuus hieno. Me makoilemme sängyllä ja fiilistelemme edessä aukeavaa maisemaa. Vaikka IGLUX-elämys on suunnattu ensisijaisesti pariskuntien ylellisiin staycation-hetkiin, osaa jo pieni alakoululainenkin arvostaa kokemaansa. Tämä paikka on todellakin hieno.

Eikä Kalastajatorpan IGLUX-elämyksen hienous edes rajoitu 12-kulmaiseen lasi-igluun, vaan kokonaisuuteen sisältyy aina myös deluxe-tason hotellihuone suihkuineen, kylpyammeineen, televisioineen, minibaareineen, kirkasvalolamppuineen jne.

Lisäksi elämyspakettiin lukeutuu uima-allas, sauna sekä äärettömän hyvä ja monipuolinen Hilton-aamiainen.

Tässä kokemuksessa todellakin luonto yhdistyy luksukseen. Ja kokija saa nautiskella kaikin aistein.

Hilton Helsinki Kalastajatorppa / IGLUX-elämys

Iltauinti kylmään mereen…

Kun me olemme aikamme ihailleet luontoa ja syöneet illallista viereisessä Ravintola Meritorpassa, on aika kääriytyä kylpytakkeihin ja pulahtaa pian hyytävään mereen. Muutamat uintivedot saavat kehon hykertelemään ja mielen hymyilemään. Tätä(kin) minä rakastan!

Hilton Helsinki Kalastajatorppa / IGLUX-elämys

On huippua voida yöpyä paikassa, josta pääsee parilla askeleella suoraan mereen – ainakin sulan veden aikaan.

(Turvallisuussyistä laiturille ei olla näillä näkymin tekemässä avantoa, mutta vähintään jäiden tuloon asti igluyön yhteydessä voi nauttia myös talviuinnista. 🙂 Ja kesällä uimisen lisäksi merielämää voi laajentaa vuokraamalla käyttöönsä SUP- tai surffilaudan rannassa toimivalta yritykseltä. )

Talviuinti / Laajalahti

… ja nautiskelua lämpimässä altaassa

Meripulahduksen lisäksi uimista saa jatkaa hotellin lämmitetyssä uima-altaassa. Allas on käytössä iltapäivästä myöhäiseen iltaan, ja uudelleen jälleen aamulla. Lisäksi myös allasosaston saunat ovat lämpiminä illalla ja viikonloppuisin myös aamulla.

Altaalta aukeaa näkymä suoraan merelle, ja saunatiloistakin pääsee ulos Kalastajatorpan omalle, yksityiselle uimarannalle.

Hilton Helsinki Kalastajatorppa / IGLUX-elämys / UIma-allas

Me uimme ja saunomme illan päätteeksi. Lapsi sukeltelee ja tekee kuperkeikkojaan. On kivaa. On hauskaa. On ihanaa.

Hilton Helsinki Kalastajatorppa / IGLUX-elämys / Uima-allas

Lopulta astelemme takaisin pieneen igluumme, kömmimme sänkyymme ja toivotamme toisillemme kauniita unia. Tämä oli hyvä päivä. Ja tästä tulee unohtumattoman hyvä yö.

Luksusta myös aamiaisella

Aamulla ihanteellista IGLUX-elämystä saa jatkaa vielä hotellin puolelle, Ravintola Oceanaan, katetulla Hilton-aamiaisella. Pöydät notkuvat niin klassisia hotelliherkkuja kuin monipuolisia kasvisvaihtoehtojakin. On pekonia ja nakkeja, chia-vanukasta ja kikherneohukaisia. On tyrnishotteja ja smoothieta, erilaisia hedelmiä ja runsas puurokulmaus. On kaloja ja leikkeleitä, croissantteja ja jogurtteja. On kaikkea, mitä voi vaan ajatella – ja vielä paljon muuta.

Ihan loistavaa on myös se, että pöytiin on katettu valmiiksi kupit ja aterimet, ja mm. kahvi tarjoillaan pienessä termoskannussa. Ja miten ilahtunut lapsi olikaan, kun häneltä tiedusteltiin halukkuutta kuumaan kaakaoon – ja pian tällainenkin ilmestyi suoraan pöytään. 🙂

Kiitos Hilton Helsinki Kalastajatorppa! Ja kiitos IGLUX!

Tämä oli elämys, joka muistetaan. 🙂

Hilton Helsinki Kalastajatorppa / IGLUX-elämys / Aamiainen

-Johanna

Lisätietoja Hilton Helsinki Kalastajatorpan IGLUX-elämyksestä löytyy hotellin sivuilta, ks. linkki.

Lisätietoja Kalastajatorpan lähettyvillä, Laajalahden rannoilla, sijaitsevista ulkoilu- ja kulttuuripalveluista voit lukea mm. tästä Retkipaikkaan kirjoittamastani jutusta.

Muihin uniikkeihin elämysmajoituksiin voit tutustua esim. seuraavissa jutuissani:

Seuraathan seikkailujamme myös Instagramissa ja Facebookissa!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *