Hotel Levi Panorama

Mieletön maisema & 10 muuta syytä kokea Hotel Levi Panorama

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Levi Panorama

Kun lähestyy Leviä, näkee jo kaukaa tunturin laella kohoavan hotellin. Kyseessä on Hotel Levi Panorama, keskellä rinteitä sijaitseva näköalahotelli, jonka monipuoliseen huonevalikoimaan lukeutuu lasikattoisia maisemasviittejä ja runsaaseen palveluvalikoimaan mm. metsän siimeksessä sijaitseva laavu.

Me vietimme syysloman päätteeksi kaksi yötä tässä unelmahotellissa ja ehdimme kokea, miten luksus yhdistyy luontoon. Saimme fiilistellä maisemia, nautiskella kauden ensimmäisistä laskuista ja herkutella notkuvien pöytien äärellä.

Ehdimme myös tehdä pienen retken hotellin omalle laavulle, tutustua Hotel Levi Panoraman vieressä sijaitsevaan saamelaisnäyttelyyn sekä katsoa jopa uutuusleffan hotellin omassa elokuvateatterissa.

Oli kivaa ja hienoa, ja olisimme ehdottomasti viihtyneet paljon, paljon pidempäänkin – mihin vuodenaikaan tahansa.

Hotel Levi Panorama

Alla on esiteltynä yksitoista perustelua sille, miksi Hotel Levi Panorama on niin houkutteleva lomakohde. Oletko samaa mieltä? 🙂

1. Maisemat

Aloitetaan maisemista. Hotel Levi Panoraman ikkunoista aukeaa silmänkantamattomiin jatkuva panoramamaisema. Katseen alle levittäytyvät niin Levin tunturikylä kuin aavat metsät. Parhaimmillaan horisontissa siintävät Pallas, Aakenus ja Ylläs.

Erityisiä, maisemaan aukeavia, panoramaikkunoita löytyy sekä hotellin Sky Suite -huoneista että ylimmän kerroksen loungesta. Lisäksi hienot maisemat kruunaavat mm. yleisten saunatilojen ja ravintolan näkymät.

Maisema on Hotel Levi Panoraman ehdoton valtti. Siis yksi niistä.

Hotel Levi Panorama / Sky Suite

2. Sijainti rinteiden vieressä

Toinen ykkösvalteista on hotellin sijainti aivan laskettelurinteiden ytimessä: Ympäri vuoden toimiva Express-gondoli kuljettaa niin kävelijät kuin laskijatkin suoraan hotellille. Kuuden hengen tuolihissi kohoaa ylös aivan vieressä. Jo lokakuussa avatuille Eturinteille pystyy laskemaan suoraan pihasta.

Lisäksi talvikauden ulkopuolella niin Bike Parkin pyöräreitit kuin kesäkelkkaratakin ovat tarjolla aivan siinä Hotel Levi Panoraman kainalossa.

Parempaa sijaintia ei oikein voisi toivoa.

Levi
Levi

3. Laskijoiden palvelut

Ja lisää plussaa laskijoille löytyy hotellin sisältä. Hotel Levi Panorama tarjoaa vierailleen hulppean kokoiset suksien säilytystilat suoraan rinteen laidalla. Sisään pääsee mäestä, ja kymmenien lukittavien kaappien ja suksitelineiden ohella tiloista löytyy mm. huoltohuone sekä privaattivessat. Arvostan.

Hotel Levi Panorama / suksisäilytys

4. Huoneet

Arvostan myös hotellin lukuisten huonevaihtoehtojen määrää. Yhteensä Hotel Levi Panoramasta löytyy 170 hotellihuonetta ja kymmenen Levi Chalet -huoneistoa. Hinnat vaihtelevat kysynnän mukaan, mutta edullisimillaan kaksi henkeä voi päästä nauttimaan hotellilakanoista, runsaasta buffetaamiaisesta ja muista palveluista jo reilusti alle satasella. Eli ei siis suinkaan kannata kuvitella, että Hotel Levi Panorama olisi vain överikallis luksushotelli!

Tästä huolimatta hotellista toki löytyy myös sitä luksusta. 🙂

Elämykselliset Sky Suite -näköalasviitit tuovat perinteiseen hotelliyöhön hurmaavan ylellisiä lisähetkiä. Näiden huoneiden yhteydessä on lasikattoinen iglu, josta aukeaa laaja panoramamaisema ja jossa voi ihailla niin tähtien tanssia kuin revontulten leikkiä.

Varustelutasoltaan ja tunnelmaltaan maisemasviitit soveltuvat vaikkapa hääyön viettäjille, mutta tilaa riittää isollekin perheelle. Ja kokemuksen perusteella voin kertoa, että lapsetkin todella osaavat arvostaa Sky Suiten lasikattoa. 🙂 Suuri suositus!

Hotel Levi Panorama / Sky Suite
Hotel Levi Panorama / Sky Suite

5. Saunat

Hotellin suurimmissa sviiteissä on omat saunansa, mutta kaikille muillekin hotellivierailijoille tarjotaan ilmainen pääsy löylyihin. Hotellin seitsemännessä kerroksessa sijaitsevalta saunaosastolta löytyy olekelutila, vilvoitteluparveke sekä naisten ja miesten saunat omine puku- ja suihkutiloineen. Lisäksi tarjolla on jälleen hotellin tavaramerkiksi noussutta maisemaa!

6. Aamiainen

Yksi hotellimajoittumisen ylivoimaisesti parhaimpia etuja on aamiainen. Hotel Levi Panoraman aamiaissalissa buffetpöydät notkuvat niin lämpimiä kuin kylmiäkin ruokia, niin suolaista kuin makeaa, niin raikasta kuin rasvaista, niin kasviksia, hedelmiä, smoothieita kuin mm. pekonia, lihapullia ja pannukakkuja.

Gluteenittomat tuotteet löytyvät omasta pöydästään, ja vegaaneille on tarjolla myös mm. omia juustoja ja leikkelettä.

Me nautimme ja herkuttelimme. Eikä kukaan todellakaan jäänyt nälkäiseksi – varmasti muissakaan pöydissä.

7. Ravintola ja kahvila

Aamiaisen ohella Hotel Levi Panoramassa on tarjolla á la carte -illallista. Kolmisen kertaa vuodessa vaihtuvalta listalta löytyy poroa, burgereita ja paljon muuta. Ravintola Panoraman annokset ovat kauniita ja kookkaita, maut kohdillaan ja palvelu ensiluokkaista. Lapsille löytyy omia annoskokoja, ja jälkiruuissakin riittää vaihtoehtoja.

Hotel Levi Panorama / Ravintola Panorama

Ja vaihtoehtoja löytyy myös kahvilan puolelta. Hotel Levi Panoraman vieressä sijaitsevaan Cafe Spiellaan voi laskea kakkupalalle ja kaakaolle rinnepäivän lomassa, mutta sieltä saa ostettua myös mm. leffapopcornit tai pääsyliput Samiland-näyttelyyn.

Hotel Levi Panorama / Cafe Spiella
Hotel Levi Panorama

8. Samiland

Hotel Levi Panoraman vieressä sijaitseva Samiland-näyttely kertoo Saamen kansan tuhansien vuosien historiasta, kulttuurista ja mytologiasta. Näyttely jakaantuu sisä- ja ulkotiloihin, ja esittelee mm. kolttasaamelaisten ja tunturisaamelaisten eroja, perinteisiä saamelaisia elinkeinoja ja rakennuksia, muinaisia taruhahmoja sekä poronhoitoa.

Samiland

Talvella ulkonäyttelyn vieressä on myös poroaitaus, jonka poroja voi syöttää Cafe Spiellasta ostettavalla jäkälällä.

Samilandin ajankohtaiset aukiolo- ja hintatiedot löytyvät osoitteesta samiland.fi.

Samiland

9. Laavu

Samilandin ohella Hotel Levi Panoraman erityisaktiviteetteihin lukeutuu myös mm. hotellin oma laavu. Lasiseinäinen laavu sijaitsee kauniilla maisemapaikalla, noin 300 metrin päässä hotellilta. Laavulle kulkee viehättävä, valaistu polku, jonka varrella on näköalatasanteita.

Sesonkina laavulla toimii kahvila ja siellä voi järjestää yksityistilaisuuksia. Sesongin ulkopuolella hotellin asiakkaat voivat tehdä laavulle kahden tunnin yksityisvarauksia ihan ilmaiseksi. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää!

Hotel Levi Panorama / Panorama Laavu

10. Muut palvelut

Kaiken yllä luetellun ohella Hotel Levi Panoraman tarjontaan mahtuu mm.

  • oma elokuvateatteri viereisessä Levi Summit -rakennuksessa,
  • alas kylään johtavat portaat, joissa voi kuntoilla ja nautiskella,
  • kuntoiluhuone veloituksetta hotellin asukkaille,
  • kirjastotila, jossa voi lueskella kirjoja tai pelailla lautapelejä rinnepäivän jälkeen tai vaikkapa pahimpina sadehetkinä,
  • pieni shoppi, josta löytyy mm. naposteltavaa ja matkamuistoja,
  • loistavat kokoustilat
  • jne, jne.

11. Sijainti Levillä

Ja yhtenä valttina vielä ensimmäisen sijainnin (eli maisemien) ja toisen sijainnin (eli rinteiden läheisyyden) lisäksi kolmas sijainti (eli Levi).

Hotel Levi Panoraman sijainti Levillä laajentaa sen tarjoamat mahdollisuudet lähes rajattomiksi. Ympärillä on 44 laskettelurinnettä, 26 hissiä, 230 kilometriä hiihtolatuja, 60 km patikointireittejä, 20 km talvikävely- ja -pyöräilyreittejä, mittava Bike Park, lukemattomia muita aktiviteetteja sekä talvella keskimäärin 75 cm lunta ja kesällä 45 päivää, jolloin aurinko ei laske. Levillä elää myös muun muassa noin 12 000 poroa ja vuodessa on keskimäärin 111 revontulipäivää (ks. www.levi.fi/info).

Levillä voi kokea kaiken. Ja Hotel Levi Panoramassa vielä ison ripauksen enemmän. 🙂

Levin tunturikylä

-Johanna

Lisätietoja Hotel Levi Panoramasta löytyy osoitteesta levipanorama.fi ja yleisesti Levistä osoitteesta levi.fi.

Muut Lappiin liittyvät juttuni löydät osoitteesta outdoorfamily.fi/category/lappi/.

Seuraathan seikkailujamme myös Instagramissa ja Facebookissa!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *