Seikkailupuisto Huippu lasten kanssa

Lasten kanssa seikkailupuistoon? Tällainen on Espoon Huippu

Liput saatu.

Jännitystä ja kiehtovuutta. Epäuskoa ja itsensä voittamista. Tasapainoilua ja vaijeriliukuja. Huimia korkeuksia ja toinen toistaan haastavampia reittejä.

Mm. tätä kaikkea on tarjolla Espoon Leppävaarassa sijaitsevassa Seikkailupuisto Huipussa.

Seikkailupuisto Huippu
Seikkailupuisto Huippu

Jännitystä ja onnistumisen iloa

Kun perheemme marssi viime sunnuntaina kohti Huippua, kietoutui auringonsäteisiin ripaus jännitystä. Onnistuukohan arinkin lapsemme läpäisemään ratoja? Miten käy äidin? Innostuvatko toiset? Onko kivaa? Vai ihan huippua?

Alku ei näyttänyt lupaavalta. Yksi piiloutui pöydän alle, eikä halunnut edes pukea valjaita ylleen. Toinen hermostui loputtomalta tuntuvaan odottamiseen. Kolmaskin alkoi harmitella.

Mutta kärsimättömyys alkoi vaihtua innostukseen, kun vihdoin kaikki halukkaat olivat saaneet kypärät päähänsä ja turvavaljaat ylleen, päässeet katsomaan muutaman minuutin mittaisen opasvideon ja todistaneet osaamisensa testiradalla.

Ja siinä vaiheessa, kun pääsimme ensimmäiselle varsinaiselle radalle, alkoivat kasvot loistaa ja 8-vuotias esikoisemme ampaisi hurjaa vauhtia kohti korkeuksia. Ja 6-vuotias pikkuveli tuli vauhdilla perässä. Ja isä. Ja äiti.

Oli hienoa uskaltaa. Oli mahtavaa onnistua. Oli upeaa selviytyä.

Seikkailupuisto Huippu
Seikkailupuisto Huippu.
Seikkailupuisto Huippu

Mikä Seikkailupuisto Huippu?

Huippu on Espoon Leppävaarassa sijaitseva seikkailupuisto, jossa on kahdeksan erilaista seikkailurataa sekä lisäksi kaksi lyhyttä, matalalla kulkevaa harjoitusrataa. Ns. varsinaiset radat kulkevat 4-18 metrin korkeudessa, ja niissä mm. tasapainoillaan, ryömitään, taiteillaan ja kävellään huojuvilla silloilla. Jokainen radoista päättyy loppuliukuun.

Radoilla kuljetaan kypärät päässä ja turvavaljaat yllä. Valjaiden käyttömekanismi neuvotaan alussa katsottavalla opasvideolla ja testiradalla. Kaikkien ratojen luota löytyy myös henkilökuntaa, joilta voi tarvittaessa pyytää apua ja neuvoja.

Ratojen vaikeusasteet on jaettu vihreisiin, sinisiin, punaisiin ja mustiin. Seikkailijoiden minimipituudet vaihtelevat eri radoilla 100 sentistä 140 senttiin. (Oman kokemuksemme perusteella satasenttinen lapsi on kyllä hitusen liian lyhyt selviytymään yhdestäkään ns. kunnon radasta…)

Seikkailupuisto Huippu
Seikkailupuisto Huippu / Tyytikki
Seikkailupuisto Huippu / Espoo

Kivaa, kunhan pituus riittää kunnolla

Me lähdimme liikkeelle kallion laella sijaitsevasta vihreästä Tyytikki-radasta. Tämä taisi olla koko puiston helpoin pitkä rata, mutta ihan helpoksi ei kyllä tätäkään voi sanoa. 🙂

125-senttinen ketterä lapsi kyllä kiersi ko. radan ihan hetkessä pariinkin kertaan ja siirtyi innoissaan haastavammille radoille. Mutta vielä 115-senttisellekin teki joissain kohdissa tiukkaa ylettyä kaikille tasanteille ja onnistua kuljettamaan valjaissa oleva rulla turvavaijerin lukkokohtien läpi. Mutta kivaa oli. Ja viereisellä miniradalla oli kiva harjoitella lisää. Ja alhaalla sijaitsevassa Pikku-Huipussa! 🙂

Pikku-Huippu

Pisteet Pikku-Huipulle

Pikku-Huippu on alle 140-senttisille suunnattu, lipunmyyntipisteen vieressä sijaitseva ja 1,8 metrin korkeudessa kulkeva seikkailurata. Siinä kuljetaan samalla systeemillä kuin isoissakin radoissa, mutta tällä pienellä radalla pienikokoinen eskarilainenkin pääsi täysillä elementtiinsä – ja halusi kiertää ko. rataa innoissaan lukuisia kertoja.

(Pikku-Huippu on siirrettävä seikkailupiste, ja se on nähty toisinaan esim. Kauppakeskus Sellossa. Tämän vuoksi se ei ole aina omalla paikallaan Huipun kupeessa.)

Pikku-Huippu

Jokaiselle jotakin

Huipussa on huippua mm. se, että ratoja löytyy jokaiseen makuun. Meistä ei varmaan kukaan uskaltaudu ihan lähiaikoina mustille radoille, mutta itselleni jäi valtava kutkutus päästä testaamaan omaa rohkeuttani Huippuun myös aikuisporukalla… Ehkäpä sitä voisi yllättää itsensäkin, kun käsipuolessa ei ole pientä lasta. 😉

Mutta näille pienillekin Huipusta löytyy paljon!

Meidän nuorimmaisemme (105 cm) sai onnistumisen kokemuksen jo siitä, että uskalsi lopulta kiivetä matalalle harjoitusradalle.

Huipun testiradalla
Huipun harjoitusradalla
Huipun harjoitusrata

Kuusivuotiaamme (115 cm) puolestaan oli tällä debyyttikerrallaan erityisen innoissaan Pikku-Huipusta ja kalliolla sijaitsevasta miniradasta, mutta olen aika varma, että ensi kerralla hän vaatii päästä Tyytikin lisäksi myös muille korkeuksissa kulkeville reiteille.

Kaikkein ideaalein Huippu oli meidän lapsistamme ehdottomasti 125-senttiselle 8-vuotiaalle. Hänellä nimittäin niin pituus, taidot kuin rohkeuskin riittivät jo pitkien ratojen antoisaan läpäisemiseen. Ihan huippua.

Seikkailupuisto Huippu

Aarrejahti lapsille 3.-9.6.2019

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Huippu kutsuu noin 5-12-vuotiaat lapset normiseikkailujen lisäksi myös aarrejahtiin. Maanantaista sunnuntaihin 3.-9.6.2019 Huipussa etsitään muinaisten merirosvojen aarretta, jonka löytämiseen saa vihjeitä niin yläilmoista kuin maan kamaraltakin.

Aarrejahtiin pääsee normaalin pääsylipun hinnalla (12-25 €) puiston aukioloaikoina, ja ohjeet sekä vihjeet jahtiin saa lipunmyynnistä. Lopussa jokaista reitin suorittanutta odottaa aarre. 🙂

Lisätietoja aarrejahdista löytyy täältä.

Synttäreitä ja seikkailugolfia

Seikkailupuisto Huipussa voi myös viettää synttäreitä ja muita juhlia. Lisäksi juuri tällä viikolla lipunmyynnin vieressä on alettu rakentaa pääkaupunkiseudun ensimmäistä seikkailugolfrataa, jonka on tarkoitus valmistua vielä tämän kesän aikana. Seikkailugolfradasta voit lukea lisää täältä ja synttäreistä täältä.

Huipun aukioloajat voi tarkistaa täältä ja lippuhinnat täältä. Huipun omilta verkkosivuilta, www.seikkailupuistohuippu.fi, löytyy myös kattavat ohjeet, rataesittelyt, ajanvarausjärjestelmä jne.

Ihan huippua kesää! 🙂

Johanna & co.

P.S. Lue myös, millaista Huipussa oli kaksi vuotta myöhemmin. Tässä jutussa kerron mm. sen. 🙂

Seikkailupuisto Espoon Leppävaarassa

Muita Espooseen sijoittuvia juttujani ovat olleet mm. seuraavat:

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *