Espoon Karhusaari

Espoon Karhusaari on rauhallinen lähiretkihelmi – vielä

”Ei, ei, ei!”

Tämä huutoni raikaa Espoon Karhusaaressa. Mutta kyse ei ole siitä, että vastustaisin alueelle suunniteltavaa – ja paljon keskustelua herättänyttä – lastenkulttuurimaailmaa. Vaikka Karhusaari on upea luontopaikka ja oma, rakas lähiretkikohteemme, olisi saareen kaavailtu Lastenmaailma parhaimmillaan jotain ainutlaatuisen hienoa.

Mutta eipä uppouduta tähän tällä erää sen pidemmin, vaan nautitaan siitä, mitä tämä espoolaismetsä tarjoaa juuri tällä hetkellä: rauhaa, rantoja, kiipeilypuita ja paljon muita.

 

Espoon Karhusaari

Joululoman lähiretki tuttuun kohteeseen

Olemme taas kerran ajaneet viiden kilometrin mittaisen matkan, parkkeeranneet automme Keilaniemen rantaan, kulkeneet alikulkusillan alta Länsiväylän toiselle puolelle ja juosseet kohti rannassa sijaitsevaa, meren päälle kasvavaa kiipeilypuuta. (Siis juuri sitä samaa, josta Lastenmaailman esittelyvideokin alkaa.)

Huikea paikka.

 

 

 

On tapaninpäivä. Meri on jäätynyt rannasta juuri sen verran, että kivihyppelyyn on saatu uusi, hauska elementti. Mitä, jos tipun kiveltä? Kestääkö jää? Kuuluuko kiva ääni, kun se räsähtää?

Tämä on tuttu ranta, jota lapseni rakastavat. Ja minä tiedän rannassa olevan hyvin matalaa.

Mutta kauemmaksi ei mennä. Mitään riskejä jään suhteen ei oteta.

”Ei, ei, ei!! Pidemmälle ei saa mennä! Ei YHTÄÄN pidemmälle!”

Ajoittaisesta volyymitasoni noususta huolimatta, pienet poikani voisivat leikkiä Karhusaaren rannassa loputtomiin – vuodenajasta riippumatta.

Kesällä rantaraitti on pyöräilijöiden suosiossa. Nytkin näemme muutaman reippailijan. Mutta on ihan uskomatonta, miten vähän aluetta hyödynnetään. Vai satummeko me aina osumaan paikalle muulloin kuin muut…?

 

Länsiväylän kainaloon piiloutunut aarre

Karhusaari sijaitsee Länsiväylän varrella, ihan siinä Helsingin rajan tuntumassa. Alue on pieni ja kaunis, kompakti mutta samalla monipuolinen. Perille pääsee helposti polkupyörillä niin Espoon kuin Helsinginkin suunnista. Autoille löytyy parkkitilaa Keilaniemen puolelta, ja lähin metropysäkki on suunnilleen kilometrin päässä.

Mitään erityisiä retkireittejä Espoon Karhusaaresta ei löydy, mutta rantaa pitkin kulkee kevyelle liikenteelle varattu hiekkatie (Espoon Rantaraitti). Rantakivet kutsuvat hyppelemään. Kaatuneet ja vinoon kasvaneet puut innostavat kiipeilyyn. Metsäisiltä kallioilta aukeaa hienot maisemat. Ja kaiken lisäksi alueella on käsittämättömän rauhallinen hiekkaranta. (Kesäisen Karhusaari-juttuni voit lukea täältä.)

Omille lapsillemme Espoon Karhusaari on yksi kaikkein rakkaimmista lähiretkikohteista. Kotoamme alueelle on matkaa muutama kilometri, mutta mummilasta Karhusaareen juoksee vartissa. Ja juostu on. Useasti.

 

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Viettäessämme tapaninpäiväistä evästaukoamme tutuilla kivillä, saamme kannustavia hymyjä ohikulkevalta pariskunnalta. Mutta jo pienestä kommentista käy selväksi heidän(kin) kantansa Lastenmaailma-suunnitelmiin.

”Kunpa vaan tämä olisi jatkossakin mahdollista…”

Niinpä. Tai sitten tilalla on jotain vielä hienompaa. Kenties.

Mutta juuri nyt Karhusaari on avoinna ihan kaikille, ihan koko ajan ja ihan ilmaiseksi. Suosittelen!

– Johanna

 

Espoon Karhusaari

 

Lastenmaailman suunnittelusta ja vastustuksesta voi lukea esim. Helsingin Sanomien maanantaisesta jutusta ja sen kommenteista

Lastenmaailman verkkosivut löytyvät osoitteesta www.lastenmaailma.net.

Omaan lastenkulttuurikiinnostukseeni voi tutustua Taidekoti-blogissani: taidekoti.com.

 

Muita Espooseen liittyviä liikunta- ja retkeilyjuttujani ovat olleet mm.:

 

Seuraathan Outdoor Familyä Facebookissa ja Instagramissa!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *