Matinkylän BMX Rata / Espoo

Testissä Matinkylän BMX Rata

3.9.2018

Espoon Matinkylässä sijaitseva BMX-rata on ihan huippu! Tämä uusi, kesällä 2018 valmistunut, pyöräkrossirata on kaikkien vapaasti käytettävissä. Ja vieläpä ihan ilmaiseksi!

Kun omat 4-, 6- ja liki 8-vuotiaamme kapusivat eilen ensimmäisen kerran ko. paikan lähtötasanteelle, oli ensireaktio aika huima. Edessä oli jotain, jollaista meidän lapsemme (saatikka äiti) eivät olleet vielä koskaan aikaisemmin kokeneet.

Eteemme avautui upea pyörärata, lukuisia vaikuttavia kumpareita ja kunnioitusta herättävä alkulasku. (Edellispäivän hieno pump track -kokemus kalpeni tämän edessä heittämällä…)

Matinkylän BMX Rata / Espoo

Kun otimme ensituntumaa näkemäämme, oli ihan huippua, miten kokeneemmat ajajat kannustivat lapsiamme ja neuvoivat aluksi jarruttamaan lähtömäen puoliväliin. Oli ihan loistavaa, miten hyvä fiilis paikassa oli.

Tästä Matinkylän BMX-radasta tuli välittömästi lastemme uusi suosikki!

”En mä arvannut, että ne mäet olis niin isoja!! Ja hienoja!”

”Mä haluan mennä uudestaan! Monta kierrosta!!”

”Tullaan tänne taas heti huomenna!”

Matinkylän BMX Rata

Kenelle?

Vaikka kyse on nimenomaan BMX Racing -radasta, ei radalla ajamiseen suinkaan vaadita varsinaista BMX-krossipyörää, vaan meidänkin poikiemme maastopyörät toimivat näin alkuun oikein hyvin. Eikä nuorimmaisemme potkupyöräkään ollut ainut lajiaan…

Syyskuisena sunnuntaipäivänä radalla näkyi taitavia lajinharrastajia, mutta yhtälailla vaaleanpunaisia pikkupyöriä ja useita ensikertalaisia. Oli lapsia ja aikuisia. Nopeita ja vähän hitaampia. Mutta kaikille löytyi hyvin tilaa. Ja halutessaan radalle näytti pääsevän kulkemaan myös suoraan sivusta ilman jyrkkää alkumäkeä (kunhan varoi ylhäältä tulevia).

Radalle ei siis ole mitään ikä-, taito- tai pyöräkriteerejä, mutta sääntöjä jokaisen tulee tietysti noudattaa. (On ajattava kypärä päässä, ajosuuntaan ja omaa linjaa. Radalle ei saa pysähtyä. Takaa tulevat väistävät. Jne.)

Matinkylän BMX Rata

Missä ja milloin?

Matinkylän BMX Rata sijaitsee Espoossa, Matinkylän urheilupuistossa, Länsiväylän puoleisessa reunassa. Osoite on Matinkartanontie 11 ja tarkka sijainti löytyy Google Mapsista suoraan Matinkylän BMX rata -haulla.

Koska rata on Espoon kaupungin lähiliikuntapaikka, se on kaikkien vapaasti käytettävissä muuten 24/7, mutta Espoo Bike Clubin harjoitusten aikana koko paikka on varattu seuran käyttöön (ks. ajat).

Matinkylän BMX Rata

Matinkylän BMX Rata Espoossa

Mikä Espoo Bike Club?

Ja näitä Espoo Bike Clubin harjoituksia löytyy niin 5-7-vuotiaille kuin kaikille peruskouluikäisille. Kyseessä on uusi pyöräilyseura nimenomaan lapsille ja nuorille.

Seuran treenivalikoimissa näyttää verkkosivujen perusteella olevan niin BMX Racing, BMX Freestyle kuin maastopyörätuntejakin. Syksyn jäsenmaksu on 30 €, ja ainakin Racing-tunnit maksetaan osallistumiskertojen mukaan (10 €/kerta). Treenit alkoivat 7.8.2018, mutta kenties mukaan mahtuu vielä…? Ja harjoitusten yhteydessä jäsenet pääsevät halutessaan testaamaan myös seuran pyöriä!

Olen aika varma, että vähintään oma 6-vuotiaamme tullaan näkemään näissä treeneissä. Ja täysin varmaa on, että muukin perheemme tulee viilettämään toistamiseen tuolla radalla. Useasti.

Matinkylän BMX Rata   Matinkylän BMX Rata

Ensimmäisen testikerran perusteella siis täydet 10 pistettä ja erittäin suuri suositus!

– Johanna

 

Matinkylän BMX Rata

P.S. Matinkylän BMX Radan on toteuttanut ranskalainen ProTracks, eli sama firma, joka rakensi myös vuosien 2015 ja 2018 MM-radat!

P.P.S. Tällä kertaa radalla olivat perheestämme vain lapset. Ensi kerralla myös aikuiset…?

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *