Purjehdusta lasten kanssa

Merelle vanhalla purjelaivalla

Oletko seilannut vanhan purjelaivan kyydissä? Tuntenut merituulen puhalluksen? Osallistunut purjeiden nostoon?

Entä miltä kuulostaa koko perheen leppoisa sunnuntaipäivä aidon perinnepurjelaivan kannella?

Purjelaiva / Helsingin Purjelaivakonttori / Svanhild

Parin viikon päästä pääsee taas

Me osallistuimme toukokuun lopussa Helsingin Purjelaivakonttorin järjestämään Lasten Sunnuntaihin, jossa saimme viettää yhteensä neljä tuntia saaristossa. Matkaan sisältyi lounas ja jälkiruokakahvit sekä mm. vajaan tunnin mittainen rantautuminen Vasikkasaareen.

Parin viikon päästä, sunnuntaina 1.9.2019, on jälleen mahdollisuus kokea vastaava elämys!!

Lasten Sunnuntai / Purjelaivakonttori

Monenlaisia matkoja

Helsingin Purjelaivakonttori järjestään yksityis- ja yrityspurjehduksia vanhoilla perinnepurjelaivoillaan: kahdella isolla, 1940-luvulla rakennetulla ja sittemmin täysin kunnostetulla Astridilla ja Svanhildillä sekä tykkisluuppi Dianalla ja pienemmällä Ingridillä.

Konttorin tarjonnasta löytyy mm. rapujuhlia, asiakastilaisuuksia, purjehduslomia, nuorten kesäleirejä, luokkaretkiä ja muita hyvinkin houkuttelevan kuuloisia tapahtumia. Mutta se, mistä meillä on tähän mennessä kokemusta, on juurikin Lasten Sunnuntai.

Purjelaiva / Helsingin Purjelaivakonttori / Svanhild

Koko perheen leppoisapurjehduspäivä

Olin varannut ja maksanut paikkamme toukokuun Lasten Sunnuntaihin jo alkukeväästä – heti kun päivämäärä vuoden ensimmäiselle koko perheen päiväpurjehdukselle oli julkaistu. Olin nimittäin haaveillut vastaavasta retkestä jo edellisenä syksynä, mutta tuolloin aikataulusyyt estivät mukaanpääsymme.

Mutta nyt vihdoin – pitkä odotuksen jälkeen – koitti se aamu, jolloin lapsemme pääsivät elämänsä ensimmäistä kertaa purjeveneen (tai siis tässä tapauksessa -laivan) kyytiin.

Purjelaiva / Helsingin Purjelaivakonttori / Svanhild

Alkukevään mielikuvissani olin haaveillut päivän valkenevan kuulaana ja auringon lähettävän helliviä säteitä hartioillemme. Olin unelmoinut sellaisesta täydellisen idyllisestä alkukesän pyhäpäivästä. Merituulen lempeästä syleilystä ja äärimmilleen viedystä ihanuudesta.

Mutta, mutta… Mielikuvat vaihtuivat todellisuuteen. Paksut pilvet olivat saartaneet auringon taakseen ja sade piiskasi Halkolaiturin rantoja. Yhdessä ne yrittivät vetää paikalle saapuvien lapsiperheiden tunnelmaa alaspäin. Mutta onneksi purjehduksen viehätys voitti ja Svanhildin kansi täyttyi iloisista hymyistä. 🙂

Oli hauskaa päästä tutkimaan kuunarin hyttejä ja muita tiloja. Oli kiintoisaa nähdä ohjaamo ja osallistua purjeiden nostoon. Oli hienoa ihailla sateen harmaamaa merta ja etsiä maisemasta tuttuja saaria.

Moni käpertyi sisätiloihin pelailemaan tai piirtelemään. Osa söi mukaan ottamiaan eväitä. Sää ei hellinyt pieniä purjehtijoita, mutta toisaalta se toi päivään omanlaistaan lisähohtoa.

Purjelaivakonttori / Lasten Sunnuntai

Ruokaa ja rantaseikkailuja

Nälkäiset vatsat täyttyivät poikkeuksellisen herkullisesta keittolounaasta, ja rantautumispaikaksemme valikoitui Vasikkasaari.

Oli ihan huippua päästä hetkeksi kiertämään meille ennestään tuntematonta saarta. Vihreys lumosi. Kaikki uusi kiehtoi.

Vasikkasaari

Ennen paluumatkaa joimme kahvit ja mehut sekä nautimme mitä maittavinta jälkiruokaa.

Kun Svanhild sitten aika tarkkaan tasan klo 14 ankkuroitui kotilaituriinsa Kruununhaan Halkolaituriin, olin entistä vakuuttuneempi siitä, että matka oli totisesti hintansa arvoinen.

Koko elämys ruokineen maksoi aikuisilta 30 €, 2-14-vuotiailta 15 € ja alle 2-vuotiailta vain 5 €. Suosittelen!

-Johanna

Purjelaivakonttorin verkkosivut löytyvät osoitteesta purjelaiva.fi.

Muita merellisiä retkiämme ovat olleet mm. seuraavat:

Tervetuloa seuraamaan Outdoor Familyä myös Facebookiin ja Instagramiin!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

02 comments on “Merelle vanhalla purjelaivalla

  • Tuula , Direct link to comment

    Kauniita tuollaiset vanhat purjelaivat. Muutenkin laivateollisuus kiinnostaa itseäni kovasti ja perheemme on viettänytkin paljon aikaa merellä ja saaristossa. Ensi kesänä olisi vuorossa pienen veneemme maalaus. Olemme ajatelleet ottaa inspiraatiota juurikin tällaisista vanhoista laivoista.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *