Olkia / Lastenvaatteet / Porkkala

Arki-illan piknikretki Porkkalaan (alekoodi & arvonta)

Kaupallinen yhteistyö, ALEKOODI ja ARVONTA: Olkia

Se oli kevään ensimmäisiä hitusen lämpimämpiä iltoja. Auringonsäteet leikittelivät Porkkalan laajoilla rantakallioilla ja meri tervehti iloisesti pitkän talven jälkeen.

Lapset juoksivat pitkin rantoja. Leikkivät ja nauroivat. Hyppivät ja hippailivat.

Koulureput oli vaihdettu eväskasseihin, ja tavallinen torstai-iltapäivä oli muuttumassa kesäkauden starttaavaksi piknikillaksi. Olimme napanneet matkagrillin mukaamme ja suunnanneet yhteen suosikkipaikkaamme, meren ympäröimään Porkkalanniemeen.

Käkkärämännyt kutsuivat luokseen ja kalliot esittelivät lukuisia sävyjään. Kaikki oli jälleen niin kaunista. Ja hienoa. Ja kivaa.

Olkia / Porkkala / Lasten ulkoiluvaatteet
Porkkala / Olkia / Lasten ulkoiluvaatteet

Olkia-verkkokauppa tarjoaa vastuullista laatua lapsille

Hienoa ja kaunista olivat myös ne lasten vaatteet ja varusteet, jotka pääsivät mukaan tälle(kin) retkelle. Ja hurjan kiva on myös ajatus niiden takana.

Kyseessä on uusi, kotimainen, lasten ja nuorten ulkoiluvaatteisiin ja varusteisiin erikoistunut verkkokauppa, Olkia (olkia.fi). Kauppa on syntynyt tarpeesta helpottaa elämää, edistää kestävää kehitystä sekä vaalia yhteyttä luontoon. (Lue lisää.)

Olkian taustalla on kolmen lapsen äidin, Sari Markkulan, tuska kausivaatteiden hankintaan sekä halu tehdä jotain konkreettista lasten ja nuorten hyväksi. Keväällä 2022 perustetun verkkokaupan kautta Sari kumppaneineen haluaa kannustaa kaikkia lapsia ja perheitä liikkumaan ja ulkoilemaan.

Olkian valikoimiin hyväksytään ainoastaan vastuullisuutta vakuuttavien brändien tuotteita (mm. Fjällräven, VAI-KO, Superyellow, Picture Organic yms.), ja iso osa valikoimasta on kotimaista.

Lasten Fjällräven-reppu / Olkia

Laadukkuus on Olkialle ensiarvoisen tärkeää, sillä kunkin tuotteen on tarkoitus kestää useamman lapsen käyttö. Helpottaakseen vaatteiden kierrätystä Olkia tekee yhteistyötä Suomen suurimman second hand -verkkokaupan, Emmyn, kanssa tarjoamalla asiakkailleen mm. ilmaiset Emmy-toimitukset (lue lisää täältä).

Lisäksi Olkia haluaa olla omalta osaltaan mahdollistamassa hyvät varusteet ihan kaikille lapsille; verkkokauppa lahjoittaa osan tuotoistaan ja tuotteistaan Hope ry:n kautta vähävaraisille perheille. (Siis samaan paikkaan, jonne meidänkin lastemme kaikki pieniksi jääneet, hyväkuntoisina säilyneet vaatteet ja varusteet on viety jo vuosien ajan. 🙂 ) Lisää Olkian ja Hopen yhteistyöstä voit lukea täältä.

Tutkimusretkellä luonnossa

”Äiti, äiti, tulkaa pian kattomaan! Tosi pian! Tuolla on haahkoja! Onks meillä kiikarit mukana?”

Lapset tunnistavat enemmän lintuja kuin vanhempansa. Heillä riittää loputtomasti intoa ja uteliaisuutta.

Helly Hansen / Olkia

Mutta hetken päästä linnut unohtuvat ja leikkivuoroon pääsevät kivet. Kuka saa vieritettyä pienen kiven pisimmälle kalliossa kulkevia uria pitkin? Entä lähimmäs valikoitua kohtaa? Mistä löytyy parhaat yksilöt? Miten monta leipää onnistutaan heittämään veden pintaan? Entä mitä kaikkea muuta kallioilta löytyykään…?

Porkkala / Olkia
Picture Organic / Makia / Olkia
Olkia / lasten ulkoiluvaatteet ja -varusteet

Porkkala on ihana ja rantakalliot rakastettavia. Ja on ihan mieletöntä huomata niiden teho myös lapsiin; tälläkin kertaa ne onnistuivat nostamaan jokaisen mielialan ihan uusiin sfääreihin. Sekunneissa. Eikä tämä suinkaan ole ensimmäinen kerta.

(Lue aikaisemmista Porkkala-retkistämme: Elokuinen yö Porkkalan rantakallioilla ja Uudistunut Porkkalanniemi – kevään ensimmäinen telttaretki!)

Porkkalasta löytyy lukuisia pysäköintipaikkoja, tulipaikkoja, huusseja ja retkeilyreittejä. Telttailukin on sallittua keittokatosten välittömässä läheisyydessä.

Täällä on ilolla tilaa kasvaa ja leikillä laajentua. Mielikuvitus saa juosta vapaana ja lapset kirmata puuvillapaidoissaan (ks. kuvat). Mutta toki Olkian valikoimista löytyy luomupuuvillan ohella myös mm. kuoritakkeja, -haalareita, kumisaappaita ja kurahanskoja, eli kaikki tarpeellinen, jotta ulkoilu on kivaa myös sateisella, kylmemmällä tai vaikkapa mutaisemmalla säällä. 🙂

Ja olihan kuopuksellamme nytkin jalassa ne samat – mukavan tuntuiset ja sopivan viileät – Haltin kuorihousut, joissa hän hiihti elämänsä ensimmäisen hiihtovaelluksen muutama viikko sitten Lapin tuntureilla. (Lue juttu täältä!) Ja nämäkin ympärivuotiseen käyttöön sopivat housut löytyvät siis myös Olkian valikoimista. 🙂

Fjällräven / Makia / Halti / Picture Organic / Olkia

Eväät kruunaavat retken

Pian grillissä jo tirisee. Broilerivartaat kypsyvät. Viltille on levitetty eväsrasioita, joista löytyy mm. ananassalsaa ja parmesaaniaiolia (ks. ohje Kariniemen sivuilta) sekä kaikille maistuvia kurkkuja, tomaatteja, porkkanoita yms.

Piknik Porkkalassa

Jälkiruuaksi on kesäistä suosikkiamme: jäätelöä ruokatermareista (ks. vanha juttuni)! Ja jäätelön kyytipojaksi tietysti marjoja sekä tällä kertaa myös nopeasti grillattuja pullasiivuja – köyhien ritareiden hengessä.

SIGG-ruokatermos 0,5 l

Ja nämä SIGG:n eväsrasiat ja ruokatermokset löytyvät siis myös Olkia-kaupasta. Kuten myös mm. Mizun juomapullot. 🙂

Mizu, Makia, Helly Hansen / Olkia

Alekoodi ja arvonta

Mutta ilta ei ole vielä tässä. Lapset haluaisivat touhuta loputtomiin. He veistelevät kaarnalaivoja ja nauttivat kesän tunnusta. On rauhallista ja leppoisaa. (Vaikkakin samalla toki vauhdikasta ja vikkelää.)

”Äiti! Isi! Tullaan tänne heti huomenna telttailemaan!”

Niin kivaa.

Ja kivaa on sekin, että sain Olkialta tarjottavaksi lukijoilleni 20 % alennuksen kaikista heidän normaalihintaisista tuotteistaan!! Alennus on voimassa koodilla OUTDOORFAMILY seuraavat kaksi viikkoa, eli 8.6.2022 asti osoitteessa olkia.fi!

JA LISÄKSI sain mahdollisuuden arpoa 50 euron lahjakortin Olkia-kauppaan! Arvontaan voit osallistua:

Arvonta suoritetaan keskiviikkona 1.6.2022 klo 21.30, ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Onnea arvontaan!

Ja ihania retkihetkiä!

Olkia / Lasten ulkoiluvaatteet ja -varusteet

-Johanna

Seuraathan seikkailujamme myös Instagramissa ja Facebookissa!

P.S. Tämä kuvissa näkyvä paikka on tarkalleen ottaen Haahka-niminen alue Porkkalassa. Muista alueen tulipaikoista yms. löydät infoa tästä jutustani. Ja tämä samainen juttuhan on julkaistu myös Retkipaikassa, ks. linkki. Kaikki Retkipaikan Porkkala-aiheiset jutut puolestaan löydät tämän linkin takaa.

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

24 comments on “Arki-illan piknikretki Porkkalaan (alekoodi & arvonta)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *