Jäätelöä retkieväänä

Jäätelöä retkieväänä & muita kesäpäivien eväsvinkkejä

Olisitpa vaan nähnyt ne hymyt, jotka loistivat lasteni kasvoilla pari viikkoa sitten, kun kerroin meillä olevan retkieväänä jäätelöä.

Yön aikana oli sääennusteeseen ilmestynyt ukkosvaroituksia, ja suuri saariretkemme oli supistettava pieneksi lähimetsäseikkailuksi. Mutta tämäkään ei haitannut, kun repusta löytyi uutta hittievästä. 🙂

Monta tuntia termarissa

Nämä ensimmäiset retkijätskimme nautimme lähikallioilla, mutta seuraavalla viikolla jäätelön säilyvyys pääsi kunnolla testiin, kun suuntasimme viettämään hellepäivää Oittaan kiintorasteille ja rantakallioille.

Vielä reilut pari tuntia retkelle starttaamisemme jälkeen jäätelö oli täysin kylmää ja kovaa, ja vielä jopa viidenkin tunnin jälkeen termarin pohjalle jätetty desilitra oli ihan priimaa. Uskomattoman priimaa.

Jäätelöä retkellä

Näin onnistut!

Sain idean jäätelöeväästä Minna Jakosuon Retkipaikkaan kirjoittamasta jutusta, ja hänen neuvoaan seuraten toimin näin:

  1. Laitoin pari ruokatermosta pakastimeen avonaisina noin tuntia ennen retkelle lähtöä.
  2. Noin puolen tunnin kuluttua täytin termokset tavallisella vaniljakermajäätelöllä. Suljin korkit ja laitoin termokset takaisin pakastimeen vielä noin puoleksi tunniksi.
  3. Lisäksi itse sujautin ruokatermokset vielä varmuudeksi näppärään, Partioaitasta ostamaani ja reppuun sopivaan Friluftsin kylmäpussiin.
  4. Parin tunnin päästä eväspaikalla annostelin jäätelön kaikkien lautaselle ja lisäsin joukkoon mm. tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita. Nam. 🙂

Ja ihan huipulta kylmä jäätelö maistui myös kuuman kahvin päälle lisättynä! 🙂

Vinkki hyvästä ruokatermoksesta

Meillä on ollut nyt reilut puoli vuotta käytössä SIGG:n 0,3 litran ruokatermokset (joista on saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan).

Nämä ovat toimineet täydellisesti mm. talvella kuumien keittojen kuljetuksessa ja syömisessä. Lisäksi niissä on kuskattu telttaretkiaamuja varten jokaiselle valmiiksi pilkotut hedelmäsalaatit. Ja lämpimillä päiväretkillä niihin on ollut pakattuna mm. evässalaattien ja -tortillojen kanat ja muut kylmää vaativat ainesosat. Toimii!

Valmistaja lupaa ruuan säilyvän termoksissa kuumana seitsemän tuntia ja kylmänä 14 tuntia. Kuumaa emme ole itse vielä säilyttäneet näissä näin pitkää aikaa, mutta ainakin kylmälupaus tuntuisi pitävän hyvin paikkansa. 🙂

Myös juomat kylmänä!

Jäätelön ohella toinen tänä kesänä retkihitiksemme osoittautunut juttu on SIGG:n Hot & Cold -sarjan termarospullot. Talvella käytimme näitä pulloja kuumien juomien kuljetuksessa, mutta omalla kohdallamme ei luvattu 12 tunnin kuumana pysyvyys aina ihan toteutunut…

Mutta kesällä nämä pullot ovat ihan täydelliset! Sen sijaan, että joutuisi juomaan tavallisesta pullosta helteen lämmittämää vettä, saa tällaisesta kevyestä ja kätevästi repussa kulkevasta Hot & Cold -pullosta nauttia kylmää ja ihanan raikasta juotavaa vielä usean tunnin jälkeen. Erittäin vahva suositus!

SIGG Hot & Cold

Helpot melonitikkarit

Kolmas helppo ja herkullinen kesäeväsvinkkimme on vesimelonitikkarit. 🙂 Nämä voi toteuttaa seuraavasti:

  1. Pilko vesimeloni kolmion mallisiksi ja parin sentin paksuisiksi paloiksi.
  2. Tee kunkin palan reunaan jäävään kuoreen pieni viilto terävällä veitsellä.
  3. Työnnä viillon kohdalta kuoreen jäätelötikku.
  4. Pakkaa mukaan ja nauti luonnossa! (Voit tietysti myös ottaa tikut erikseen mukaan, ja työntää ne paikoilleen vasta metsässä / rannalla. Ja syömisen jälkeen tikut tottakai pestään seuraavaa käyttöä varten. 🙂 )

Vesimeloni on klassinen hellepäivän herkku, mutta ainakin meillä sen houkuttelevuus on kasvanut entisestään, kun se on tarjottu tällai tikkarin tai puikkojätskin muodossa. Ja samalla on säästytty suurimmilta sotkuilta. 🙂

Vesimelonitikkarit

Herkullisia kesäpäiviä!

Johanna

P.S. Eväsvinkkejämme olen jakanut aikaisemmin seuraavissa jutuissa:

Ideoita nuotiogrilliin & pääkaupunkiseudun hurmaavin telttaretkipaikka

Nuotiopopcornia ja muita hyviä retkieväsvinkkejä

Tervetuloa seuraamaan Outdoor Familyä myös Facebookiin ja Instagramiin!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *