Meiko / Korsolampi / Telttaretki lasten kanssa

Kirkkonummen Korsolampi on helposti saavutettava telttaretkikohde

”Mennään taas telttaan yöksi! Jooko? Mennään!”

Vielä ei ollut kulunut viikkoakaan edellisestä telttaretkestämme, kun lapsemme esittivät viikonlopputoiveekseen yön luonnonhelmassa. Ei kuulemma haitannut, vaikka ilma oli nyt paljon kylmempi kuin edellisellä viikolla. Eikä heidän mukaansa sekään ollut esteenä, että auringon tilalle lupailtiin räntäsadetta.

Kun edellisviikolla mietimme viikonlopun ohjelmaa, ei ilmaa suinkaan voinut kutsua linnunmaidoksi. Mutta sääennusteet lupailivat sateen loppuvan perjantai-iltana – ja jatkuvan entistä hurjempana lauantaina. Tämä piti paikkansa. Mutta tähän väliin mahtui meidän pieni, hieno telttaretkemme.

Tällä kertaa – toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna – valitsimme kohteeksemme Kirkkonummella sijaitsevan Meikon ulkoilualueen. Olimme tehneet sinne päiväretken elokuussa (lue juttu), mutta nyt oli hyvä hetki tutustua alueen toiseen puoleen ja suunnata kulkumme telttailuun sallitulle Korsolammelle.

Meiko / Korsolampi
Meiko / Korsolampi

Mikä Meiko? Mikä Korsolampi?

Meiko on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee reilun viiden kilometrin päässä Kirkkonummen keskustasta, kirkasvetisen Meiko-järven ympäristössä. Parkkipaikka on osoitteessa Korsolammentie 31, ja sieltä lähtee kolme erimittaista rengasreittiä:

  • Meikojärven kiertävä Meikonkierros, 8,3 km (keltaiset opasteet),
  • Näseudden-niemen rantoja mukaileva Kuikankierros, 3,2 km (punaiset opasteet) sekä
  • pieniä lampia sivuava Kotokierros, 4,4 km (vihreät opasteet).

Alueelta löytyy myös muutamia huusseja ja kaksi tulipaikkaa.

Telttailu on sallittua Kotokierroksen varrella olevan Korsolammen äärellä (ks. sijainnit kartalta).

Kyseessä on pieni, kaunis lampi, jonka saavuttaminen onnistuu pieniltäkin lapsilta. Matkaa lammelle on parkkipaikalta vain noin 600-700 metriä.

(Toukokuisena sadeviikonloppuna tämän lammen rannalla sai viettää yönsä hyvinkin rauhassa, mutta epäilen, että lämpiminä kesäöinä alueella saattaa olla ruuhkaa…)

Meikon ulkoilualue / Kirkkonummi

Me olimme kiertäneet edellisellä retkikerrallamme Kuikankierroksen ja nyt haaveissani oli Kotokierros. Erinäisistä syistä päädyimme kuitenkin jättämään tämän reilun neljän kilometrin mittaisen lenkin toiseen kertaan ja keskittymään nyt pienen Korsolammen kauneudesta nauttimiseen.

Reilun puolen kilometrin mittainen ylämäki kauniille lammelle

Parkkipaikalta kulkee hyväkuntoinen metsätie kohti Korsolampea. Reilun puolen kilometrin mittaisen reitin päässee kulkemaan tarvittaessa oikein hyvin myös lastenrattaiden kanssa (kunhan ensin onnistuu työntämään rattaat tien alussa olevan puomin ohi). Kannattanee tosin huomioida, että matkan lyhyydestä ja tiepohjan tasaisuudesta huolimatta, perillä ei välttämättä ole (valtavan tavaramäärän kanssa) ihan täysin heittämällä. Menomatka on nimittäin kunnon ylämäkeä. 🙂

Lähestyttäessä Korsolampea ensimmäisenä metsän siimeksestä pilkottaa kookas puukatos. Tämän takana on erittäin siistissä kunnossa oleva ja kahdella kopilla varustettu huussi. Ja heti siinä edessä huikean hieno telttapaikka.

Joku on tehnyt viereen myös oman nuotiopaikkansa, mutta virallinen ja SALLITTU tulipaikka löytyy, kun jatkaa pientä polkua vielä ehkäpä sata metriä eteenpäin. Tämän tulipaikan vieressä on myös pöytäryhmä (sekä takana käytöstä poistettu vanha huussi ja jonkinlainen kaivo). Lisäksi siinä tulipaikan kupeessa on mitä houkuttelevin ”mustekalapuu” sekä jälleen yksi poikkeuksellisen hieno telttapaikka.

Me pystytämme oman telttamme ensimmäiseen paikkaan, ja jätämme tämän toisen löydön odottamaan parin tunnin päästä paikalle saapuvaa pariskuntaa.

Meiko / Korsolampi
Meiko / Korsolampi
Meikon ulkoilualue

Vaahtokarkkeja ja kaarnaveneitä

Isommat lapsemme intoutuvat välittömästi kiipeilemään puissa, hyppimään kivillä ja rakentamaan kaarnaveneitä. Viisivuotiaamme puolestaan on superinnokkaana mukana kiinnittämässä telttakeppejä ja laittamassa yösijaamme kuntoon.

Kello on arviolta seitsemän, kun sytytämme nuotiotulen, lämmitämme iltapalaleipämme ja kruunaamme viikonlopun alun vaahtokarkeilla.

Meiko / Korsolampi
Meiko / Korsolampi
Meiko / Korsolampi
Vaahtokarkit nuotiolla

Kunnon sateet ovat onnistuneet poistamaan metsäpalovaroituksen, mutta nyt jo aurinkokin pilkahtelee pilvien välistä.

Voi että, miten hienoa on taas viettää iltaa kauniissa rantamaisemassa. Ja voi että, miten kiva onkaan jälleen kömpiä vieri viereen telttaan ja makuupussien lämpöön. En ihmettele, että lapset(kin) rakastavat telttaöitä. 🙂

Telttaretki lasten kanssa
Telttaretki lasten kanssa

Kaunis kevätaamu ja lenkki Korsolammen ympäri

Aamulla heräilemme kahdeksan aikaan mitä kauneimpaan kevätaamuun. Ensimmäinen kirmaa ulos heti herättyään, toiset seurailevat mustakurkku-uikkujen sukeltelua teltan suojista.

Kylmä yö on synnyttänyt teltan pintaan poikkeuksellisen runsaan kasteen, mutta päivä valkenee kuivana ja kirkkaana. Aamiaisen jälkeen päätämme kiertää pienen aamulenkin Korsolammen ympäri.

Meiko / Korsolampi
Meiko / Korsolampi
Meiko / Korsolampi

Rannassa kulkee koko matkan pieni polku. Lenkin kokonaispituudeksi tulee 800 metriä. On hauska katsella telttaa vastarannalta, ihastella puiden juurakoita, kiivetä kalliolle ja lekotella laakealla rantakivellä.

Meiko / Korsolampi
Meiko / Korsolampi
Kaarnaveneiden uittoa
Meiko / Korsolampi
Meiko / Korsolampi
Meiko / Korsolampi
Meiko / Korsolampi

Osa lapsistamme intoutuu juoksemaan lenkin jopa useampaan kertaan, osa keskittyy kaarnaveneiden uittamiseen.

Kun pilvet alkavat täyttää taivasta, kasaamme teltan ja pakkaamme rinkat.

Paluumatkalla vastaamme tulee useita retkeilijöitä, ja alkamaisillaan on myös pieni partiokilpailu. Parkkipaikalla on käynnissä kova kuhina, ja sivummalta tätä menoa seurailee ihmisiin ilmeisen tottunut kauris… 🙂

Meiko

Perjantairetki on paras

Puolen tunnin päästä me olemme kotona. Kello ei ole ohittanut edes puoltapäivää ja edessä on vielä lähes koko viikonloppu – vaikka olemme ehtineet kokea jo hienon yöretken.

Kun räntäsade alkaa pian piiskata ikkunoita, voimme pysytellä hyvillä mielin sisällä – ja kiittää niistä illan ja aamun seesteisistä tunneista, jolloin sade lepäili ja säästeli voimiaan tähän vaikuttavaan näytökseen…

Johanna

Meikosta voi lukea lisää mm. Retkipaikka-sivustolta. Ko. sivustolta löytyy myös omia juttujamme. Tämä Korsolampi-juttu julkaistiin Retkipaikassa 22.5.2019.

Muista telttaretkistämme voi lukea mm. seuraavista jutuista:

Uusimmat jutut, kuvat ja muut vinkit löytyvät Outdoor Familyn Facebookista ja Instagramista.

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *