Meikon ulkoilualue

Kirkkonummen Meiko ihastuttaa monipuolisella maastollaan

Siitä on tasan vuosi, kun Kirkkonummella juhlittiin uusia pitkospuita ja reittiopasteita. Meiko-järven suositulle ulkoilualueelle oli rakennettu ns. kunnolliset patikkareitit ja mm. ehostettu huusseja.

Mutta tuolloin minä en tiennyt koko Meikosta yhtään mitään. En vaikka kotioveltamme on tämän upean retkeilyalueen parkkipaikalle vain 30 km – ja perille pääsee jopa nopeammin kuin klassiseen Nuuksioon. (Helsingin keskustastakin Meikoon on vain n. 36 km.)

Kiitos kuitenkin Facebookin retkeilyryhmille ja Luontohetki-blogin vinkkaukselle! Parisen viikkoa sitten mekin tulimme tietoiseksi tästä naapurikuntamme ”salaisesta paratiisista” – ja seuraava retkikohteemme oli valittu.

Mistä on kyse?

Meiko on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee reilun viiden kilometrin päässä Kirkkonummen keskustasta, kirkasvetisen Meiko-järven ympäristössä. Parkkipaikka on osoitteessa Korsolammentie 31, ja sieltä lähtee kolme erimittaista rengasreittiä:

  • Meikojärven kiertävä Meikonkierros, 8,3 km (keltaiset opasteet),
  • Näseudden-niemen rantoja mukaileva Kuikankierros, 3,2 km (punaiset opasteet) sekä
  • pieniä lampia sivuava Kotokierros, 4,4 km (vihreät opasteet).

Alueelta löytyy myös muutamia huusseja ja kaksi tulipaikkaa. Telttailu on sallittua Kotokierroksen varrella, Korsolammen äärellä, 700 metrin päässä parkkipaikalta (ks. sijainnit kartalta).

Kuikankierros 3,2 km

Koska meillä on kolme pientä lasta ja rakastamme kulkea veden tuntumassa, valitsimme omaksi reitiksemme Kuikankierroksen. Tämä oli ihan täydellinen. (Vaikkakin tulipaikat sijoittuvat pidempien reittien varteen…)

Oli kiehtovaa kuusimetsää ja kutkuttavia juurakoita. Oli hienoja kalliorantoja ja kiipeilyyn kutsuvia puita. Oli kauneutta ja monipuolisuutta.

Ja kun vielä lopuksi pääsimme kurkistamaan Meikonkierrokselle erkanevalle pitkospuusillalle ja sen alla kulkevalle satumaiselle purolle, oli kokonaisuus mitä ihastuttavin. Suuren suuri suositus!

Meillä lapset juoksivat innoissaan pitkin pieniä polkuja ja hihkuivat edessä aukeaville maisemille. He hyppelivät kallioilla ja tarkkailivat järvessä uiskentelevia kaloja, tasapainoilivat purolla ja leikkivät vedellä. Ja tietysti söimme eväitä!

Mutta vaikka meillä oli koko päivä aikaa ja näkemistä riitti, juoksimme reitin ihan innoissamme läpi alle kahdessa tunnissa. Ehkäpä siis ensi kerralla uskaltaudumme peräti Meikonkierrokselle….?

 

  

Ehdoton suositus ja viisi peukkua!

– Johanna

Lue myös uudempi juttuni telttaretkestämme Meikon Korsolammelle: Kirkkonummen Korsolampi on helposti saavutettava telttaretkikohde (14.5.2019)!

Retkivinkkejämme ja -kuviamme löydät myös Instagramista ja Facebookista (@outdoorfamily.fi)!. Tosi kiva, jos tulet seuraamaan!

Meikosta voit lukea lisää mm. Retkipaikka-sivustolta sekä Luontohetki-blogista ja Lomavinkit-sivustolta.

Meiko / Kartta

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *