Nuuksion Ranta / sauna

Pakkaspäivän saunaretki Nuuksion Rantaan

Kaupallinen yhteistyö: Nuuksion Ranta

Liki parinkymmenen asteen pakkanen nipistelee poskia ja saa maiseman hohkaamaan kauneutta. Lumi on levitellyt pehmeyttään kaikkialle ja peittänyt espoolaismetsän poikkeukselliseen valkeuteen. Auringonsäteet viimeistelevät satumaisuuden.

Siikajärvi

Vaikka kaupungissa on jo ajettu ennätysmäärä latuja, saa Siikajärven suunnalla sivakoida unohtumattomassa umpihangessa. Muita hiihtäjiä ei näy, mutta lumeen painautuneet jäljet paljastavat peurojen ja jänisten ehtineen reitille ennen meitä.

Mutta rauhaa riittää.

Siikajärven latu

Vaikka puolen metrin paksuinen umpihanki hidastaa etenemistä, tekee se hiihdosta kenties entistäkin hauskempaa. Osalle tulee hiki. Toisella palelee varpaat. Jokaisella punoittavat kasvot.

Siikajärven kuntorata

Tässä säässä vajaan parin kilometrin mittainen lenkki (Siikajärven kuntorata) tuntuu riittävän. On aika palata Siikajärventietä muutama sata metriä takaisin etelään päin – ja suunnata järven rannassa lämpiävälle saunalle.

Nuuksion Ranta / Pieni rantasauna

Olemme tulleet viettämään lauantaista pakkaspäivää kotikaupunkimme laitamille. Hiihdon jälkeen nautimme termarikeitot saunamökin terassilla ja sulattelemme kylmettyneitä varpaitamme saunan lämmössä. Pulahdamme myös avantoon. Uudestaan! Ja vielä uudestaan! Ja vielä kerran!

Nuuksion Ranta / avanto

On uskomattoman hienoa. Ja huikeaa. Ja mahtavaa. Ja mitä näitä kaikkia superlatiiveja nyt onkaan… 🙂

On niin huippua, että Suomen toiseksi suurimmasta kaupungistakin löytyy tällaista luontoa, rauhaa ja kauneutta. Ja tällainen talvi!! Ja tällaisia mahdollisuuksia!

Nuuksion Ranta / Pieni rantasauna

Tiesitkö nimittäin, että Nuuksion kulmilla on privaattikäyttöön vuokrattavia saunoja? Tiesitkö, että voit mennä ihan vaan omalla porukalla nauttimaan luonnonrauhasta, löylyistä ja avannosta? Pariksi tunniksi satasella?

Nuuksion Ranta / Avanto / Pieni rantasauna

Hyvinvointikeskus luonnonhelmassa

Nuuksion Ranta on elokuussa avattu hyvinvointikeskus, joka tarjoaa mm. jooga- ja liikuntatunteja, virkistyspäiviä, yritystapahtumia, majoitusta jne. Kyseinen paikka sijaitsee Nuuksion kansallispuiston liepeillä, puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta, aivan bussipysäkin vieressä, entisissä K-Instituutin tiloissa. (Osoite on Siikajärventie 88-90, Espoo.)

Suuren betonirakennuksen sisään kätkeytyy monipuolisia liikuntatiloja yms., mutta kun kulkee järeän päätalon sivusta kohti järven rantaa, pääsee osaksi ihastuttavan tunnelmallista saunaidylliä.

Nuuksion Ranta / Pieni rantasauna

Rannassa on kaksi erillistä rantasaunaa: isompi maksimissaan yhdeksälle hengelle ja pienempi (kuvissa) kuudelle. Molemmissa on omat laiturit ja avannot sekä kaikki tarvittavat puitteet sähkökiukaasta jääkaappeihin, wc-tiloihin, suihkuihin jne.

Saunat lämpeävät mm. joogatuntien yhteydessä, ja normaalisti (siis kun ei ole koronaa) on tarjolla myös avoimia saunavuoroja. Mutta nyt kuka tahansa voi vuokrata saunat omaan privaattikäyttöönsä. Pienemmän saa tällä hetkellä satasella ja isomman 150 eurolla kahdeksi tunniksi. Lisätunnit maksavat 50 € / h.

Nuuksion Ranta / Pieni rantasauna

Niin hienoa!

On mitä hienointa nauttia hyvistä löylyistä ja avannon viileydestä, takkatuvan lämmöstä ja kauniista maisemista. Täällä on ihan loistavat puitteet viettää viikonloppupäivää perheen kesken, ja normioloissa tämä on myös ihan täydellinen paikka kaveri- ja työporukoiden saunailtoihin.

Meillä 8-vuotiaskin innostui pulahtamaan kylmään veteen useita kertoja – pipo päässään, uimatossut jalassaan ja ihan tavalliset hanskat kädessään. Myös perheemme isä teki elämänsä pisimmät avantolenkit, ja itsekin pystyin ensimmäisen kerran todella nauttimaan useista vedoista hyytävässä vedessä. (Joka tosin ei nyt tuntunut lainkaan niin hyytävältä, koska ilma oli vielä monin kerroin kylmempää…)

Nuuksion Ranta / Avanto

Oi, että miten hienoa. Suuri suositus!!

-Johanna

P.S. Hanskamme meinasivat jäätyä välittömästi kiinni rappusiin noustessamme avannosta. En siis uskaltaisi koskea tuollaisessa liki 20 asteen pakkasessa metalliseen kaiteeseen paljain käsin…

Lisätietoja Nuuksion Rannasta löytyy osoitteesta nuuksionranta.fi/.

Pääkaupunkiseudun latutilanne löytyy puolestaan osoitteesta ulkoliikunta.fi/. (Siikajärven latu on edelleen tälläkin hetkellä yksi niitä harvoja reittejä, joihin ei ole vielä ajettu kunnon latua. Vinkiksi siis suht helppoa umpihankihiihtoa kaipaaville… 😉 )

Nuuksion Ranta

Muista saunamahdollisuuksista voit lukea esim. seuraavista jutuista:

Kaikki Nuuksio-aiheiset juttuni löydät täältä.

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *