Hotelli Korpilampi

Hotelli Korpilampi – luontohelmi keskellä espoolaista metsää

Kaupallinen yhteistyö: Hotelli Korpilampi

”Mä luulin, et se olis ihan tavallinen hotelli.”

”Niin mäkin! Mut tää oli kyl tosi hyvä! Varataan heti uus reissu!!!”

Hotelli Korpilampi

Olemme juuri hyvästelleet espoolaisen Hotelli Korpilammen ja suunnanneet vajaan puolen tunnin kotimatkalle. Takanamme on vuorokausi keskellä kotikaupunkimme korpea: ihastuttavan lammen rannalla ja mitä kauneimman luonnon ympäröimänä.

Hotelli Korpilampi

Saapuessamme edellisenä päivänä Korpilammen parkkialueelle lapset kummastelivat hotellin ”pommisuojamaista” arkkitehtuuria. 70-luvun betonibrutalismi onnistui hämmentämään – ja samalla herättämään aivan uudenlaisen mielenkiinnon.

Nyt ei oltu missään ihan tavallisessa normihotellissa. Tämä oli jotain muuta. Eikä se muu rajoittunut vuosikymmenten takaiseen estetiikkaan; kaikkein suurinta uniikkiutta tarjosi nimittäin hotellia ympäröivä luonto.

Korpilammella

Korpihotelli keskellä pääkaupunkiseudun upeimpia luontokohteita

Hotelli Korpilampi on Martti ja Anna Jaatisen suunnittelema, vuonna 1977 valmistunut korpihotelli. Se on tunnettu perinteisenä kokous- ja konferenssihotellina, jossa järjestettiin jo 70-luvulla mm. monia poliittisia tilaisuuksia (ks. historia).

Mutta Hotelli Korpilampi on myös todellinen unelmapaikka kaikille tavallisille, luontoa rakastaville lomalaisille!

Hotelli Korpilampi

Se sijaitsee vain noin 30 kilometrin päässä Helsingin keskustasta, mutta sen ympärille levittäytyvät ehkäpä koko Etelä-Suomen upeimmat metsät.

Espoon Korpilampi

Tremanskärrin luontopolulle on vain parisen kilometriä, Luukkiin alle 4 km ja esimerkiksi Vaakkoin upeisiin maastoihin reilusti alle 10 km. Ja Ketunkorpi, eli pala Nuuksion kansallispuistoakin, sijaitsee ihan kulmilla!

Lisäksi muutaman kilometrin säteellä on useampi golf-kenttä ja ihan hotellin kainalossa esimerkiksi Serenan vesipuisto ja laskettelurinteet.

Hotelli Korpilammella vuokrataan myös esim. fatbikeja (ks. Natura Viva) ja hotellivieraille lainataan kävelysauvoja. Vastaanotosta saa vapaaseen käyttöön myös mm. kori- ja jalkapalloja, erilaisia pihapelejä jne.

Tarjolla erilaisia ulkopelejä.

Mutta kaiken tämän lisäksi hotellin pihalta lähtee oma, kaunis, valaistu, lammen kiertävä ja suunnilleen 1,5 kilometrin mittainen ulkoilureitti. Ja miten loistava tämä onkaan kuljettavaksi myös pienten lasten kanssa!

Espoolaista korpea

Valaistu reitti kulkee suhteellisen leveää uraa pitkin, ja sitä pääsee kulkemaan myös hyväpyöräisten lastenvaunujen kanssa. Ihan lammen rannassa puolestaan kulkee ihastuttavia, huomattavasti pienempiä polkuja.

Ulkoilureitti lammen ympäri
Retkellä
Korpilammen rannalla

Oli niin mahtavaa ihailla Korpilammen jylhiä kalliota ja lammen kauneutta. Oli huippua syödä eväitä postikorttimaisemassa ja nauttia leppoisasta viikonloppupäivästä. Oli hauskaa leikkiä länsirannan hiekkarannalla ja kulkea mitä kauneinta puusiltaa pitkin.

Oli hiljaista ja rauhallista. Oli niin kivaa ja kaunista.

Korpilammella
Korpilammella on myös hiekkaranta.
Korpilammen maisemia

Saunasta lampeen ja rauhalliselle altaalle

Lammen rannalta löytyy myös mm. yrityskäyttöön tarkoitettu savusauna paljuineen, uimaportaineen ja mm. erillisine riihineen (lue lisää täältä).

Savusauna / Korpilampi
Korpilampi

Mutta siinä missä kesäisiä virkistyspäiviä viettävät ryhmät pääsevät pulahtamaan Korpilampeen savusaunan rannasta, on kaikilla muillakin hotellivierailla mahdollisuus sukeltaa lampeen suoraan uima-allasosaston yhteydestä.

Ja tämä on yksi niitä ihan mielettömiä juttuja, jotka tekevät Hotelli Korpilammesta niin täydellisen lomakohteen!

Hotelli Korpilampi
Saunasta uimaan!
Hotelli Korpilammen saunatiloista pääsee uimaan myös lampeen.

Hotellissa lämpiää iltaisin ja aamuisin sähkösaunat naisille ja miehille. Tarjolla on myös tilava uima-allas, pieni, lämmin lastenallas sekä muutaman hengen poreallas (jota lapsemme tosin kutsuivat kylmäaltaaksi viileän veden johdosta…).

Ja näiden lisäksi suoraan saunaosastolta pääsee siis ympäri vuoden pulahtamaan Korpilampeen. Niin huippua!

Hotelli Korpilampi / uima-allas

Miten mieletöntä olikaan nauttia lammen hyytävyydestä ja altaiden rauhallisuudesta.

Saimme jopa pitkäksi aikaa koko allasosaston ihan vain oman perheemme käyttöön. Ruuhkasta ei ollut tietoakaan. Koronaturvallisuus oli helppo säilyttää.

Ja vaikka puku- ja pesutilat ovatkin aika pienet ja vaikka altaille saapuikin reilusti väkeä juuri, kun olimme itse poistumassa, ei todellakaan ole helppoa löytää ainuttakaan toista uimapaikkaa, jossa voisi nautiskella vesileikeistä näin väljästi. 🙂

Uimassa Korpilammella
Korpilampi / uima-allas
Tilaa tehdä vesitemppuja

Tarjolla ihmeen edullisia huoneita jopa kuudelle hengelle

Ja Hotelli Korpilammen erinomaisuus saa jälleen jatkoa, kun siirrytään majoitustiloihin. Tarjolla on erikokoisia, remontoituja huoneita, joiden hinnat jäävät edullisimmillaan reilusti alle sataseen.

Mutta voi mielettömyys, millaiset maisemat ja puitteet voikaan saada reilulla parilla sadalla eurolla!

Hotelli Korpilampi / sviitti

Hotellin sviitistä (kuten monista muistakin huoneista) aukeaa uskomattoman upea maisema suoraan lammelle. Ja ihan huippua, että jopa wc-pöntöltä voi ihailla lammen kauneutta! 🙂

Maisema huoneesta

Maiseman lisäksi erityiskiitosta saa sänkyjen lukumäärä. Hyvin harvassa ovat nimittäin ne hotellit, joissa edes viisihenkiselle perheelle löytyy täydellisen sopivaa huonetta. Mutta Korpilammelta löytyy. 🙂

Sviitissä on parivuoteen lisäksi kaksi seinästä taitettavaa vuodetta sekä lisäksi vuodesohvapaikat tarvittaessa vielä jopa kahdelle lisähengelle.

Hotelli Korpilampi / suite
Maisema huoneesta

Hotellin tarjonnassa on tyylikkään sviitin lisäksi myös mm. alkeellisempia dorm-huoneita, joissa on kerrossängyt kuudelle hengelle (ks. linkki). Tällaisen huoneen voi saada käyttöönsä yhdeksi yöksi vain reilulla satasella. Ja tähän hintaan sisältyy huoneen lisäksi uima-allasosaston, kuntosalin, squashallin ja -välineiden, erilaisten pelien yms. käyttö sekä esim. ruhtinaallinen aamiainen – tosiaan jopa kuudelle hengelle. Aika halpaa.

Ilmaisia lajikokeiluja

Meillä nousi suureksi hitiksi oman pienen staycation-lomamme aikana sulkapallon pelaaminen. Hotellin squash-halli toimii myös sulkapallokenttänä ja respasta saa lainattua käyttöönsä niin mailat kuin pallotkin.

Olin ajatellut, että olisi hauska testata, mahtaisivatkohan lapset jo pystyä pelailemaan. Ja totisesti mahtoivat! He olisivat halunneet jatkaa lauantaina pelaamista liki loputtomiin. Ja sunnuntaina oli ehdottomasti saatava jatkaa.

Kiitos siis tästäkin Hotelli Korpilampi! Ihan huippua, että veloituksettoman sulkapallokokeilun seurauksena perheemme lajirepertuaari sai uuden jäsenen. 🙂 (Ja mitä olisikaan tapahtunut, jos meillä olisi ollut enemmän aikaa ja olisimme ehtineet testata niitä kaikkia juttuja, joita hotelli tarjoaa vierailleen… 😉 )

Sulkapalloa Korpilammella

Koronaturvallisia aamiaisherkkuja

Sviitin reilun parin sadan euron summa (ja esim. dormin runsas satanen) tuntuvat täyttyneen jo uima-allasosastosta, sulkapallosta, ympäröivästä luonnosta, upeasta maisemasta, hienoista puitteista jne., mutta samaan hintaan sisältyy siis vielä runsas buffet-aamiainen.

Ja voi ihanuus, miten rakastammekaan hotelliaamiaisia!

Näin korona-aikaan tämä buffet tosin aiheutti ennakkoon hitusen huolta, ja välttääksemme pahimmat ruuhkat päätimme suunnata aamupalalle välittömästi herättyämme (isänpäiväonnittelujen jälkeen) jo noin klo 7.30.

En tiedä, oliko aamiaisella myöhemmin runsaammin väkeä, mutta sinä aikana, kun me nautiskelimme yltäkylläisistä tarjoiluista pitkän kaavan mukaan, oli koko suuressa salissa lisäksemme ainoastaan kolme muuta asiakasta – eli vähemmän kuin käsidesipulloja. 😉

Uskoisin siis koronariskin olleen tässäkin kohtaa täysin olematon. (Halutessaan koronariskin voi toki eliminoida myös pyytämällä aamiaisen huoneeseen…)

Hotelli Korpilampi / ravintola

Ja jälleen on hehkutettava maisemaa! Myös ravintolasalin ikkunoista aukeaa siis aisteja hellivä näkymä Korpilammelle. Tämän näyn edessä kelpasi nauttia aamiaisen lisäksi myös erinomaista isänpäivälounasta. Kiitos!

Niin hyvää ja herkullista. Niin kaunista ja ihanaa.

Normaalisti Korpilammen bistrotyyppisessä A la Carte -ravintolassa tarjoillaan ruokaa maanantaista lauantaihin, mutta tällä hetkellä ravintola on (koronan johdosta) avoinna ainostaan aamiaisella, erikoispäivinä ja erillistilauksesta (lue lisää). Kuitenkin aulan Lobby-baarista voi nytkin ostaa mm. salaatteja, täytettyjä leipiä ja pizzaa – mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Hotelli Korpilampi / lounge
Hotelli Korpilampi / lounge

Tää hotelli oli ihan erilainen, kuin mä luulin. Tää oli paljon parempi!

Ja koko perheemme yhtyy tähän lapsen kommenttiin.

Kiitos Korpilampi! Olisimme viihtyneet helposti vaikka koko viikon.

Suuri suositus!

-Johanna

Korpilammen rannalla / Johanna Kleemola

Hotelli Korpilampi sijaitsee osoitteessa Korpilammentie 5, Espoo ja sen verkkosivut löytyvät osoitteesta korpilampi.fi (ks. linkki). Puhelinnumero on 09 613 8411.

Ja jos mieleesi tulee jotain kysymyksiä, jätä vaan viesti tuohon alle. Kerron itsekin mielelläni vielä lisää! 🙂

Hotelli Korpilampi / kartta
Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

04 comments on “Hotelli Korpilampi – luontohelmi keskellä espoolaista metsää

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *