Kasnäs - parhaat vinkit

Viisi vinkkiä Kasnäsiin – Satamasta löytyy tekemistä myös kesän jälkeen

Kasnäsin vierasvenesatama toimii loistavana porttina Saaristomeren kansallispuistoon. Ympärillä levittäytyy kenties maailman kaunein saaristo, ja mantereenkin puolella on nähtävää. Satamassa on runsaasti paikkoja, ja myös yhteysalukset liikennöivät useisiin seudun saariin.

Kasnäs tunnettiin pitkään lähinnä kotisatamana, mutta viime vuosien kehitys on tehnyt siitä myös poikkeuksellisen kiinnostavan vierailukohteen – jonka mekin halusimme päästä kokemaan heinäkuisen veneretkemme yhteydessä.

Tästä camping-tunnelmaa henkivästä satamasta löytyy wc-, suihku-, pyykinpesu- yms. tilat. Tarjolla on myös ravintola, jäätelökioski, kauppa, minigolfrata, leikkipaikkoja, uimaranta, tennis- ja padelkenttiä yms.

Mutta se, mikä mielestämme tekee Kasnäsistä erityisen houkuttelevan sataman, koostuu viidestä alla esitellystä seikasta – jotka ovat koettavissa myös kesän jälkeen. Ja jopa ilman venettä.

1. Kylpylä

Jos vierasvenesataman vierestä löytyy uima- ja porealtaita sekä mm. erilaisia saunoja, on selvää, että me viihdymme! Ja Kasnäsistähän löytyy.

Kasnäsin kylpylä on toimiva uinti- ja rentoutumispaikka. Sisätiloissa voi nauttia mm. uima-, pore-, kylmä- ja lastenaltaista sekä mm. höyrysaunasta. Lisäksi myös ulkona pääsee sekä poreisiin että uimaan.

Vaikka kyseessä ei ole mikään massiivinen vesipuisto tai ylellisyyttä hehkuva luksusspa, me viihdyimme loistavasti. Jopa useaan otteeseen. 🙂

Kasnäsin kylpylä on kiva koko perheen paikka, jonka hinnatkin on maltettu jättää kohtuulliselle uimahallitasolle. (Kesällä 2023 aikuiset pääsivät kylpemään 10 eurolla ja lapset viidellä. Alle 5-vuotiaille kylpyläkäynti on ilmainen, ja satamavieraat saivat ko. hinnoista vielä oman alennuksen.)

Kannattaa ehdottomasti käydä!

2. Rannan tynnyrisauna

Kuluneen kesän Kasnäs-uutuus on aivan rantaan sijoitettu tynnyrisauna Nordwest. Vaikka Kasnäs on suhteellisen urbaani vierassatama, pääsee tämän saunan kautta sukeltamaan todelliseen saaristotunnelmaan.

Meri on aivan vieressä, ympärille levittäytyy silokallioita ja lauteilta voi ihailla upeita maisemia. Mereen pääsee pulahtamaan portaita pitkin ja saunan hanasta saa puhdasta pesuvettä.

Oman yksityistunnin tynnyrisaunaan sai ainakin tänä kesänä varattua satamakonttorista 35 eurolla. Ja tämä todellakin kannatti tehdä!

3. Geologinen luontopolku ja rantakalliot

Kasnäsissä on useita merkittyjä kävelyreittejä, mutta erityishuomio kuuluu pienelle luontopolulle, joka kulkee rantakallioilla, aivan sataman ja muiden palveluiden kupeessa.

Kalliot ovat jo itsessään käymisen arvoiset, mutta hienoa lisämaustetta näihin saa kiertämällä 700 metrin mittaisen reitin ja lukemalla opaskylteistä tietoa alueen geologisista muutoksista miljoonien vuosien kuluessa.

Reitti lähtee caravan-alueen vierestä, luontokeskus Sinisimpukalta (joka valitettavasti on nykyään suljettu yleisöltä).

Kasnäs / Geologinen luontopolku

4. Buffetlounas

Kasnäsin Paviljong-ravintolassa tarjoillaan a la carte -listan lisäksi lounasbuffetia, joka pitää sisällään kalaisan alkupalapöydän, pari lämminruokavaihtoehtoa sekä leivät ja kahvin.

Alkupalapöydän kalat ja salaatit olivat loistavia, ja oman vierailumme aikaan saimme nauttia kylmien kalojen lisäksi pääruuaksikin mm. siikaa ja ahventa.

Hintaa buffetilla oli ainakin nyt kesän arkipäivinä 16 € (5-12-vuotiailta lapsilta 8 €).

Ja sen verran hyvää oli, että kävimme syömässä tämän kahtena päivänä! 😋

Kasnäs / Ravintola Paviljong / Lounasbuffet

5. Buffetaamiainen

Samassa maisemaravintolassa on mahdollista nauttia myös erittäin runsasta aamiaista. Aamiainen sisältyy hotellivieraiden huonehintaan, mutta siitä pääsevät nauttimaan halutessaan myös mm. kaltaisemme satamayöpyjät. Hintaa aamiaiselle tulee 13€ / 7,50€.

Iso suositus myös tälle!

Lisätietoja Kasnäsin satamasta ja muista palveluista löytyy osoitteesta kasnas.com (ks. linkki).

Oletko käynyt tuolla? Mitä tykkäsit?

-Johanna

Kasnäsin vierasvenesatama

Lue myös:

Seuraathan seikkailujamme myös Instagramissa ja Facebookissa!

P.S. Tämä juttu ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan ihan vaan oman extempore-piipahduksemme pohjalta laadittu vinkkilista myös muille. 🙂

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *