Lähteelä / sauna

Pakkaspäivän saunaretki Lähteelään – Kyseessä hieno ulkoilualue ympäri vuoden

Ehkä muistat kuulleesi Lähteelästä? Ihastuttavasta ulkoilualueesta Porkkalassa? Kenties olet veneillyt sinne? Viettänyt kivaa kesäpäivää rantakallioilla? Kiivennyt lintutorniin? Ihaillut vihreitä sammalmättäitä? Ehkäpä myös lukenut edellissyksynä kirjoittamani jutun tästä Kirkkonummen retkiparatiisista?

Mutta oletko käynyt Lähteelässä talvella? Heittänyt kunnon löylyt rantasaunassa ja pulahtanut hyytävän kylmään mereen? 🙂

Lähteelä talvella

Lähteelä toimii myös talvella

Lähteelän ulkoilualue on mitä toimivin retkikohde läpi vuoden. Kesällä saaristo, satama yms. ovat ihan unelmaa, mutta aika unelmaa on myös se kaikki, mitä paikka tarjoaa talvella. (Enkä yhtään epäile, etteivätkö kevät ja syksy yltäisi samaan.)

Lähteelä talvella

Kun me joulukuisena pakkaspäivänä parkkeerasimme automme Lähteelän pysäköintialueelle, ei ympärillä näkynyt montaakaan muuta autoa. Mutta kauneutta näkyi sitäkin enemmän! Lämpömittari oli laskenut lähemmäs kahtakymppiä, ja auringonsäteet kurkistelivat horisontin takaa. Maassa oli ohut, hento lumipeite ja rantavesi oli jäätynyt.

Lähteelä talvella

Näkötornin huippu pilkisteli puiden takaa, eikä matkaa sinne tullut P-paikalta kuin parisen sataa metriä. Ylhäällä viima kuritti kasvoja, mutta avarat maisemat hellivät silmiä. Oli kylmää mutta kaunista. Edessä avautui näkymä pitkälle saaristoon. Etäämpänä merisumu esitteli kiehtovaa tanssiaan.

Lähteelä / näkötorni
Lähteelä / näkötorni

Tornilta polku kulki kohti rantaa – eikä lapsia pidätellyt enää mikään. Miten paljon riemua alakouluikäiset lapset voivatkaan saada alkutalven jäätyneistä rannoista! Erityisesti niistä isoista jäälautoista, jotka irtoilevat kallion vierustoilta! Näissä puitteissa leikki voisi jatkua loputtomiin. 🙂

Lähteelä talvella
Lähteelä talvella

Mutta tuli myös aika syödä eväitä – ja suunnata varaamallemme saunavuorolle.

Kun teimme edellisenä päivänä omaa saunavaraustamme, olivat kaikki puusaunan vuorot jo varattu, mutta tutulta sähkösaunalta löytyi yhä useampiakin aikoja. Onneksi! En nimittäin tiedä juurikaan mitään hienompaa kuin kunnon löylyt ja pulahdus mereen. 🙂

Lähteelässä talvella

Yksityinen saunavuoro muutamalla kympillä

Lähteelässä vuokrataan kahta saunaa (puu ja sähkö) läpi vuoden. Viime kesänä vuorot olivat todella kysyttyjä, eikä saunomaan tuntunut pääsevän ilman erittäin hyvissä ajoin tehtyä ennakkovarausta. Mutta talvella taitaa olla toisin.

Moni ei ehkä vielä tiedä tästä mahdollisuudesta. Siis siitä, että Porkkalan suunnalla saa yksityisen rantasaunavuoron puoleksitoista tunniksi 45 eurolla. Ja hintaan kuuluu uimalaituri sekä ilmeisesti jopa avanto! Ihan jättisuuri suositus!!

Oli nimittäin aivan mahtavaa istua Lähteelän lauteilla myös pakkaspäivänä! Ja juosta laiturilta mereen! Ja uudestaan saunaan! Ja taas mereen! Ja saunaan! Ja mereen!

Lähteelä talvella / sauna

Muutakin myös talvella

Saunojen ohella Lähteelästä löytyy tulipaikkoja ja huusseja, ja lisäksi kahvila on avoinna myös talviviikonloppuina (ks. lahteela.fi).

Mutta, kun me olimme pukeneet lämpimät vaatteet takaisin yllemme ja keränneet saunakamat reppuihin, oli aika suunnata takaisin autolle. Päivä oli kääntynyt iltaan ja valo vaihtunut pimeyteen. Mutta miten hienoa olikaan seikkailla otsalamppujen valossa läpi Lähteelän metsien.

Mahtava paikka! Kannattaa käydä!

Saunaretki Lähteelään

-Johanna

Lisäinfoa Lähteelästä löytyy osoitteesta lahteela.fi sekä kesäisestä jutustani osoitteesta outdoorfamily.fi/lahteela/.

Seuraathan seikkailujamme myös Instagramissa ja Facebookissa!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *