Ilmoittautuminen hiihtokouluun

Haaveena koko perheen laskupäivät? Ilmoittautuminen hiihtokouluihin käynnissä!

Kaupallinen yhteistyö: GrIFK Alpine

Valkoinen puuterilumi pöllyää suksen alla. Hankeen piirtyvät kauniisti pujottelevat jäljet. Ensin yksi kuvio. Heti perään toinen. Ja vielä kolmas. Saan ihailla lasteni laskua ja nauttia samalla siitä, miten auringon säteet kimaltelevat hohtavalla hangella. Pieni pakkanen saa hengityksen huuruamaan, ja hetki sitten nautittu kaakao maistuu vielä ihanan häilyvästi huulilla… Kaartaessamme hisseille kolmet pienet kasvot säteilevät iloa ja riemua.

”Äiti, äiti, tää on niiiin kivaa!”

Luomme mieheni kanssa hymyilevät katseet toisiimme – eikä kukaan meistä voisi olla onnellisempi…

Niin ihanalta kuin tuo yllä oleva kuulostaakin, se ei ole totta. Meidän kohdallamme. Valitettavasti. Vielä.

Kun viime talvena yritimme saattaa lapsiamme laskettelun pariin, oli onnellisuuden tilalla lähinnä hikistä tuskaa. Haavekuva koko perheen yhteisistä, ihanan rentouttavista ja palkitsevista laskupäivistä oli utopiaa.

(Jätän yksityiskohtaisen kuvailun suosilla väliin, mutta sanonpahan vaan, että kannattanee hyödyntää ammattilaisen systemaattista apua, jos haluaa saada pienokaisensa innostumaan hiihtämisestä…)

Koska lapsemme ovat (kaikesta huolimatta) osoittaneet kiistatonta kiinnostusta laskemiseen ja vauhdin huumaan, olemme valmistautuneet tulevaan kauteen huomattavasti aikaisempaa paremmin: kamat on jo testattu ja hiihtokoulupaikat varattu – vaikka Espoossa ei ole lumesta tietoakaan.

Ensi vuoden alussa kaikki kolme lastamme pääsevät osallistumaan GrIFK Alpinen LumiWerneri-kurssille.

Kurssit starttaavat tammikuun toisella viikolla, mutta ilmoittautuminen alkoi tänään. Kannattaa siis toimia pikaisesti, mikäli lasten laskuriemu ja koko perheen iloiset talvipäivät kuuluvat teidänkin haaveisiinne. 🙂

Tähtäimessä hiihtokoulu

Hyvät suositukset

Meillä itsellämme ei ole ennakkokokemusta ko. hiihtokoulusta, eikä edes tästä Kauniaisten rinteestä. Mutta koska useat kaverimme ovat laittaneet lapsensa yksi toisensa jälkeen ko. kouluun, voin olla aika vakuuttunut paikan korkeasta laadusta, hyvästä ilmapiiristä, taitavista opettajista jne.

Ja kun kriittisinkin isä kertoi juuri ilmoittaneensa nuorimmaisensakin nimenomaan tämän koulun alkeiskurssille, uskaltanen itsekin antaa suositukseni – jo pelkkien kuulopuheiden perusteella.

Hiihtokautta odotellessa

10 syytä valita GrIFK Alpine

Mutta mikä sitten tekee Kauniaisissa sijaitsevasta GrIFK Alpinesta niin hyvän hiihtokoulun? Miksi ryhmät täyttyvät nopeasti ja moni jatkaa ko. koulussa vuodesta toiseen?

Tässä kymmenen kehuttua seikkaa ja syyt sille, miksi itse päädyimme valitsemaan juuri tämän koulun.

1. Runsas kurssivalikoima

GrIFK Alpinen kurssivalikoima on valtavan runsas ja tarjolla on lukuisia eritasoisia ryhmiä. Ihan aloittelijoille löytyy monta vaihtoehtoista ryhmää, mutta valikoimissa on myös monia kursseja niin pidemmälle ehtineille peruslaskijoille kuin mm. freestyleen, ratalaskuun ja lumilautailuun.

Esimerkiksi 4-5-vuotiaiden aloittelijoiden LumiWerneri-kursseja on tarjolla 27. Siis kak-si-kym-men-tä-seit-se-män eri ryhmää pelkästään kaikkein nuorimmille!! Kursseja järjestetään niin arkena kuin viikonloppuna, ja esim. lauantaille ja sunnuntaille on valittavana kummallekin päivälle viisi eri ryhmää pelkästään pienimmille.

2. Jatkuvuus

Lasten hiihtokoulukurssit ovat pääsääntöisesti 10 kerran kursseja, mikä takaa sen, että opit ehtii omaksua rauhassa.

Samalla jatkuvuus mahdollistaa sen, että laskettelusta tulee lapselle ns. oikea harrastus – ja ryhmästä voi löytää vaikkapa uusia kavereita.

3. Ikähaarukka

Omalta kannaltamme GrIFK Alpinen ikäluokitukset ovat ihan loistavat. Nuorimmat hiihtokoululaiset voivat olla 4-vuotiaita, mutta lasten alkeiskursseja järjestetään myös jopa 12-vuotiaille. (Ja tänä talvena löytyy alkeiskurssi myös aikuisille! 🙂 )

4. Samanaikaiset kurssit eri ikäisille

Yksi loistavimmista jutuista GrIFK Alpinen hiihtokoulussa on se, että eri ikäiset lapset pääsevät kurssille samaan aikaan (mikä siis mm. vähentää edestakaisia kuskailuja ja lisää perheen yhteistä aikaa).

Esimerkiksi meillä 8- ja 6-vuotiaat aloittelijat pääsevät samaan ryhmään, ja lisäksi 4-vuotiaan kurssi järjestetään samassa paikassa täysin samaan aikaan. Tämä on valtava etu. Todella valtava.

5. Pienet ryhmät

Ihan loistavaa on myös se, että ryhmäkoot ovat pieniä: vain kuusi lasta per ryhmä. Tämän ansiosta kukin saa yksilöllistä opetusta, ja lisäksi aremmillakin lapsilla on hyvät mahdollisuudet uskaltautua mukaan porukkaan. Kaiken huipuksi jokaisessa ryhmässä on varsinaisen opettajan lisäksi apuopettaja.

6. Ammattitaitoiset opettajat

Hiihtokoulun perusedellytyksenä voidaan pitää ammattitaitoisia opettajia – ja tämä on selvää myös Kauniaisissa. Opetustaitojen lisäksi suurimmalla osalla GrIFK Alpinen opettajista on oma, pitkä lasku- ja kilpatausta.

7. Monikielisyys

GrIFK Alpine on monikielinen hiihtokoulu. Jokaisella kurssilla pärjää vähintään suomen, ruotsin ja englannin kielillä. (Jos kaipaa vielä jotain muuta kieltä, kannattaa kunkin kurssin tilanne varmistaa hiihtokoulusta.)

8. Rinteen sijainti

GrIFK Alpinen kotimäki, Granibacken, on ainut laskettelurinne, joka sijaitsee Kehä III:n sisäpuolella!

Meille tämä on ns. lähimäki, mutta myös muualta pääkaupunkiseudulta paikalle pääsee helposti niin autolla kuin julkisillakin.

Rinteen osoite on Petaksentie 10, Kauniainen. Tarkka sijainti löytyy täältä ja HSL:n reittiopas täältä.

9. Rinteen ominaisuudet

Granibacken on pieni paikka, mutta tästä huolimatta sen profiili on kuulemma hyvä ja sieltä löytyy lastenmaa, loivaa mäkeä, vähän jyrkempää rinnettä ja mm. freestylelaskijoiden parkki-alue.

10. Väylä eteenpäin

GrIFK Alpinen hiihtokoulu tarjoaa myös helpon väylän ns. virallisen lasketteluharrastuksen aloittamiseen. Eri tasoisten Werneri-kurssien jälkeen voi halutessaan siirtyä suoraa jatkumoa pitkin seuran valmennustoimintaan. Iso peukku myös tälle! 🙂

Laskettelu

Mitä maksaa?

Mutta mitä tämä kaikki maksaa?

Lähtökohtaisestihan laskettelu ei ole mikään kaikkein halvin harrastus, mutta jos perheessä on intoa laskemiseen ja omasta budjetista irtoaa 215 €, on sen sijoittaminen lapsen hiihtokouluun varmasti hyvinkin kannattava teko.

Tällä summalla saa huippuharrastuksen, seuran jäsenyyden, kymmenen kertaa (á 50 min.) ammattitaitoista opetusta sekä mm. onnettomuusvakuutuksen. Lisäksi kurssimaksuun sisältyy hissilippu, jota saa käyttää koko kurssi-illan / -päivän (arkiryhmäläiset klo 14-18 ja viikonloppuryhmäläiset klo 9-15, ks. hinnasto)!

Ja ennenkaikkea: Jos tämä koulu muuttaa puuterilumen huuruiset laskuhaaveeni edes osittain todeksi, en epäile hetkeäkään sen olevan hintansa arvoista! Moninkerroin. 🙂

Valmiina hiihtokauteen

Innokasta talven odotusta! 🙂

– Johanna

Lisäinfoa GrIFK Alpinen hiihtokoulusta löytyy osoitteesta grifkalpine.fi/hiihtokoulu.

Kurssin onnistumisesta kertovan, myöhemmän juttuni voit lukea osoitteesta: outdoorfamily.fi/hiihtokoulu-plussat-ja-miinukset/.

Voit seurata Outdoor Familyä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *