GrIFK Alpine / hiihtokoulu

Hiihtokoulu – plussat ja miinukset

Kaupallinen yhteistyö: GrIFK Alpine

”Mä haluun mustaan mäkeen! Ei lähdetä vielä! Lasketaan koko päivä!” 

Lapseni kiitävät innoissaan kohti hissejä. Uudestaan ja uudestaan. Nämä ovat siis ne samat lapset, jotka ilmoitin marraskuussa GrIFK:n hiihtokouluun, alkeistason LumiWerneri-kurssille.

Haaveilin tuolloin koko perheen yhteisistä laskupäivistä ja lasten hallitusta pujottelusta. (Lue juttu.) Vaikka odotukseni olivat korkealla, en ihan uskonut, että vielä tämän vuoden hiihtolomalla nuorimmaisenikin ihan oikeasti nousisi Tahkovuoren huipulle ja tulisi aurakäännöksillä alas lähes kaikista rinteistä.

Eikä uskoni vahvistunut, kun ensimmäisen kerran roudasimme lapsemme Kauniaisten mäkeen. Pieni rinteen reuna oli pullollaan suksiin totuttelevia lapsia. Oli ahtautta ja opettajavajausta. Oli jatkuvaa kaatuilua. Oli jännitystä ja turhautumista.

Tuolloin en todellakaan uskonut, että suuri osa tästä lapsijoukosta laskisi jo parin viikon päästä isommasta mäestä sujuvasti auraten. Enkä voinut kuvitellakaan, että oma kiukutteleva kuopukseni haluaisi kuukauden kuluttua viettää laskettelurinteessä jopa useita tunteja.

Vaikka mukana oli toki myös intoa ja iloa, ei ensimmäinen hiihtokoulukerta ihan vakuuttanut. Eikä toinenkaan ollut vielä pelkkää ruusuilla tanssimista. Mutta siihen tämän viime viikonloppuna päättyneen kurssin miinukset sitten jäävätkin.

GrIFK Alpinen hiihtokoulu ja sen opettajat saavat suuret kiitokseni.

GrIFK Alpine / Hiihtokoulu / Kauniainen

Ryhmäjaot todellisten taitojen mukaan

Omalla kohdallamme ensimmäinen merkittävä seikka oli se, että esikoisemme pääsi siirtymään parin kerran jälkeen edistyneempien VauhtiWerneri-ryhmään. Hänen laskutaitonsa olivatkin viime kauden jäljiltä yllättävän hyvät, ja taitotaso mahdollisti sittenkin jo vaativampien temppujen ja mm. leikkaavan käännöksen opettelun.

Ihan loistavaa, että ryhmiä muokattiin vielä kurssin alettua vastaamaan osallistujien todellisia taitoja! Kiitos!

GrIFK Alpine / hiihtokoulu

Uskomaton tuki, apu ja kannustus

Toinen – ja vielä edellistäkin suurempi – kiitos kuuluu opettajien sinnikkyydelle, rauhallisuudelle ja kärsivällisyydelle. Ilman näitä ominaisuuksia nuorimmaiseltamme olisi jäänyt tämä kurssi kesken jo alkumetreillä.

Kun jännitys on liian suuri, ei hiihtokaan innosta. Mutta kun tutuksi tulleet opettajat jaksavat ottaa arimmankin mukaansa, voi tuloksena olla maailman onnellisin hymy. Ilo siitä, että osaa. Ja siitä, että uskaltaa.

Kiitos, että otitte lastani kädestä. Kiitos, että houkuttelitte hänet mukaanne. Kiitos, että huomioitte. Kiitos, että päästitte hänet kanssanne hissiin. Kiitos, että kannustitte. Kiitos, että te ette luovuttaneet.

Todellista vastinetta rahalle

Kaksi vanhinta lastamme laskivat sujuvasti omien ryhmiensä kärjessä, oppivat uusia tekniikoita, pääsivät kokeilemaan hauskoja jippoja ja saivat rutkasti lisää varmuutta. Nuorimmaisellemme puolestaan tarjottiin sellaista tukea, kannustusta ja opastusta, jota ei kyllä parin sadan euron kurssimaksulla kateta. Kiitos!

Jo se, että hiihtolomaviikolla jokainen lapsistamme pystyi ihan oikeasti laskemaan kunnon rinteitä, riitti osoittamaan sen, että hiihtokoulu todellakin oli hintansa arvoinen (215-235 €).

Mutta puolet kurssista oli vielä jäljellä. Ja taidot menivät entisestään eteen päin.

Kymmenen treenikertaa

Valehtelisin, jos väittäisin kaikkien lastemme hihkuneen riemua näinä ihan viimeisinä kurssiaamuina. Maaliskuinen auringonpaiste kutkutteli jo kevätlajien pariin, eikä hiihto enää jaksanut innostaa heistä jokaista. (Innokkainta kyllä. 🙂 )

Tästä huolimatta oli ihan loistavaa, että kurssi kesti koko kauden (10 krt) ja kannusti mäkeen säännöllisesti.

On selvää, että ilman tätä kurssia emme olisi aloittaneet jokaista viikonloppuamme reippailemalla rinteessä. Nyt onneksi aloitimme. On myös täysin selvää, että ilman lasten hiihtokoulua meillä ei olisi nautittu näin monista laskupäivistä. Eikä omakaan intoni olisi noussut näin korkealle.

Nyt kurssin jälkeen allekirjoitan ehdottomasti ne kaikki plussat, jotka nostin ennakkoon esiin (ks. täältä). Suuret kiitokset GrIFK Alpine!

”Pääsenks mä sit ens vuonna siihen ratalaskuun? Tai freestyleen? Eiku hei, mä haluunkin laudan!”

Vielä on aikaa miettiä tulevaa. Ilmoittautuminen ensi vuoden kursseille alkaa marraskuussa 2019. Lisäinfoa löytyy lähempänä ko. ajankohtaa osoitteesta grifkalpine.fi/hiihtokoulu ja mm. hiihtokoulun omilta Facebook-sivuilta: www.facebook.com/grifkhiihtokoulu/.

Aurinkoisia kevätlaskuja!

– Johanna

Voit seurata Outdoor Familyä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *