Elämyspuisto GoPark / Toijalan Satama

Unelmavinkki ulkoilmaihmisille: Elämyspuisto GoPark Toijalan Satamassa

Kaupallinen yhteistyö: Elämyspuisto GoPark

Kanootteja ja SUP-lautoja, soutuveneitä ja fatbikejä. Ja ihan mahtava Wibit-vesipuisto. Tentsile-elämys saaressa. Retkiä ja ryhmäliikuntaa. Saunat ja kioski. Ja vieressä padel-kentät, minigolfrata, ravintola, karavaanareiden matkaparkki jne. Ja kaiken lisäksi ympärillä mitä kaunein luonto retkipolkuineen, laavuineen, lintutorneineen jne.

Upouusi Elämyspuisto GoPark sekä koko Toijalan Satama on mitä mielettömin kesäreissukohde koko perheelle. Matkaa on Tampereelta vain puolisen tuntia, ja pääkaupunkiseudultakin pääsee perille suoraan moottoritietä noin 1,5 tunnissa. Ja jopa kaukoliikenteen bussit pysähtyvät vain noin kilometrin päässä kohteesta.

Uudistuneen Sataman avajaisia vietetään tulevana lauantaina 12.6.2021, mutta me pääsimme jo viime viikonloppuna tutustumaan tähän rakenteilla olevaan, aktiivisen perheen unelmakohteeseen – ja suosituksemme on suuri.

Elämyspuisto GoPark / Tentsile Experience Camp Akaa

Kesäriemua kelluvassa vesipuistossa

Kun me saavuimme lasten ensimmäisenä kesälomapäivänä Toijalan Satamaan, ahkeroitiin siellä mm. padel-kenttiä kuntoon ja rakennettiin konttiravintolan terassia valmiiksi. Virallisiin avajaisiin oli vielä viikko aikaa, mutta ihan rannassa nautiskeltiin jo kesästä, lomasta sekä mitä mahtavimmista ulkoilma-aktiviteeteistä.

Elämyspuisto GoPark Akaa / Toijalan Satama

Lapset kirmasivat kiipeilytelineeseen ja keinuihin. Minä annoin auringon lämmittää niin kasvoja kuin mieltä. Ympärillä oli ihana kesäidylli. Oli lämpöä ja leppoisaa tunnelmaa. Oli uskomatonta kesäfiilistä. Klassinen Suomi-henki yhdistyi Välimeren rantaparatiisien tunnelmaan.

Oli kesä. Oli loma. Ja oli aurinkoa.

Elämyspuisto GoPark Akaa / Toijalan Satama

Rantavesi täyttyi ilakoivista lapsista ja kioskilta haettiin jäätelöitä. Joku lähti melomaan. Toiset pyörälenkille. Me vedimme uikkarit ja märkäpuvut päälle, ja säntäsimme intoa hihkuen vesipuistoon. Eikä mennyt kauaakaan, kun 7-vuotias kuopuksemmekin jo viiletti jokaisesta kiipeily-, pomppu-, liuku- ja tasapainoilukohdasta mitä levein hymy huulillaan.

Niin huippua. Ihan parasta.

Vesipuisto on yksi GoParkin monista aktiviteeteista – ja samalla koko Pirkanmaan ensimmäinen ja ainoa kelluva vesipuisto. Aktiviteettiradalle pääsee 15 eurolla pariksi tunniksi, ja hintaan sisältyy märkäpuku sekä kelluntaliivi. (Avajaistarjouksena hinta on 10 euroa 12.6.2021 asti.) Rata soveltuu kaikenikäisille, mutta uimataidottomilla ja alle 10-vuotiailla lapsilla on oltava oma huoltaja mukana. Kelluntaliivit ovat pakolliset kaikille käyttäjille.

Ihan järjettömän kivaa.

Kelluva vesipuisto / Elämyspuisto GoPark Akaa / Toijalan Satama

Kanootteja, kajakkeja, SUP-lautoja ja paljon muuta

Mutta vesipuiston lisäksi jo pelkästään GoParkista löytyy myös paljon muuta. Koko vuokravälinevalikoiman löydät täältä. Ja aktiviteettiesittelyä täältä. Toijalan Sataman muihin palveluihin voit puolestaan tutustua täällä.

Tekemistä riittää. Vaihtoehtoja on valtavasti. Ja kaikki vaikuttaa hurjan kivalta. Me itse siirryimme saunan (5€/hlö tai 10€/perhe), parin tunnin vesipuistoilun sekä kioskilla nautittujen hampurilaisten ja paninien jälkeen melonnan pariin. Edessä oli seikkailu ja suuntana Kekän saari.

Elämyspuisto GoPark Akaa / Toijalan Satama

GoParkista voi vuokrata SUP-laudan, kajakin tai 3-paikkaisen kanootin 20 eurolla tunniksi käyttöönsä ja suunnata halutessaan retkelle vaikkapa läheisen saareen. (Lisätunnit maksavat kympin.) Mutta jos haluaa kokea vielä suuremman elämyksen, kannattaa pakata matkaan myös makuupussit ja evästä sekä meloa itsensä koko yöksi Kekkään.

Meloen saareen

Meloen yöksi saareen

Noin kilometrin päässä Toijalan Satamasta sijaitsee Kekkä-niminen saari, jossa on Toijalan Moottorivenekerhon satama, pari vuokrattavaa mökkiä sekä mm. huussit, frisbeegolf-rata ja yleiseen käyttöön tarkoitettu laavu tulipaikkoineen. Lisäksi tästä samasta saaresta löytyy GoParkin upouusi laavu ja nuotiopaikka sekä Tentsile Experience Camp, eli puihin ripustettuja telttoja, joissa voi viettää unohtumattoman luontoyön. Ja sen me vietimme.

Kanoottivuokraus / Elämyspuisto GoPark Akaa / Toijalan Satama

Kun me siinä Toijalan Sataman rannassa nostelimme laukkujamme kanoottien kyytiin, oli ilmassa hienoista jännitystä. Sellaista positiivita kutkutusta. Kolme viidestä perheenjäsenestämme on aikoinaan suorittanut kajakkimelonnan peruskurssit, ja SUP-laudat ovat koko perheellemme tuttuja (ks. vaikka tämä juttu). Mutta avokanootilla ei meistä ollut melonut vielä yksikään. Mitenköhän se sujuisi…? Olisikohan kiikkerää…? Pääsisimmeköhän perille…? Jopa kuivina…?

Mutta, oi ihanuus sentään, miten kivaa olikaan meloa tyynen järven selkää! Meno oli vakaata ja matka eteni. Melat halkoivat veden pintaa ja Kanoottilaulu kajahteli kesäillassa.

Niin hienoa.

Kanoottien vuokraus / Elämyspuisto GoPark Akaa / Toijalan Satama

Perillä saaressa meitä odotti pieni laituri ja laavu – sekä ennenkaikkea kaksi puihin kiinnitettyä telttaa. Isompi kolmella ja pienempi kahdelle. Koska sääennuste lupaili koko yöksi poutaa, poistimme suosilla sadesuojat ja annoimme ympäröivän luonnon päästä lähellemme.

Mutta ennen yötä suuntasimme vielä tutkailemaan saarta. Ympärillä oli jättimäisiä kiviä ja paljon vihreää sammalta. Pienessä satamassa muutama vene. Siellä täällä näkyi frisbeegolf-koreja, ja laavulta löytyi myös kiekkoja. Sataman suunnalla oli yksittäinen huussi, ja saaren sisäosissa isompi. Me tutkimme ja tarkkailimme. Lapset hyppelivät ja kiipeilivät. Oli kivaa ja hauskaa. Jopa ihanaa.

Kanoottivuokraus / Elämyspuisto GoPark Akaa / Toijalan Satama

Jos juuri ei olisi julistettu metsäpalovaroitusta, olisimme tehneet nuotiopaikalle tulet ja lämmittäneet siinä satamaravintolasta (Kelly’s Harbor Cafe) mukaan saamamme ruuat. Olisimme ihailleet tulen tanssia järven edessä. Kauneutta ja maukkautta.

Mutta onneksi ruoka maistui myös kylmänä. Ja onneksi Kelly’s Harbour Cafe tarjoaa mahdollisuuden valmiiden saarieväiden ostamiseen!

Kekkä / GoPark

Unelmayö puussa

Kun kömmimme telttoihimme, oli ilta jo pitkällä. Ilmassa riippuvan teltan pohja tuntui pehmeältä. Juuri siltä kuin olisi leijunut. Vierustoverin liikkeet saivat yöpaikan heilumaan kevyesti. Siinä oli sellaista aaltomaisuutta, suuresti rakastamaani venefiilistä.

Oli upeaa, miten lähellä luontoa sai olla. Ja oli upeaa, miten sai seurata aitiopaikalta auringon laskua vesirajan taakse. Taivaanranta värjäytyi oranssiksi. Ja vieressä uinuva lapsi tuhisi kauniisti. Tähän oli hyvä nukahtaa.

Tentsile Experience Camp Akaa
Tentsile Experience Camp Akaa / GoPark
Tentsile Experience Camp Akaa

Ei tuo yö ollut se kaikkein parhaiten nukuttu, mutta siitä huolimatta se oli yksi parhaista. Se oli elämys. Jotain ainutlaatuista. Juuri sellainen uniikki luontokokemus, jollaisesta olin haaveillut.

Ja kun aamupalan jälkeen pakkasimme tavaramme jälleen kanootteihin ja lähdimme melomaan saaren toista laitaa takaisin rantaan, oli olo hurjan onnellinen. Tämä kannatti kokea.

(Tentsile-yö ja kanootti tai SUP-lauta yhdelle maksaa 110 € ja lisähenkilöt samassa teltassa 20 €. GoParkilta voi varata eri kokoisia Tentsilejä, isoimpaan mahtuu 2 aikuista ja 2 lasta. Lisäinfoa löydät täältä.)

Tentsile Experience Camp Akaa

Ympäröivä luonto tarjoaa myös paljon ilmaista tekemistä

Satamassa suunnitelmanamme oli suunnata heti kotia kohti, mutta emme sittenkään malttaneet… Lapset olisivat halunneet päästä vielä uudestaan vesipuistoilemaan, ja ympäröivät luontoreitit kutkuttelivat liikaa. Oli ”ihan pakko” päästä vielä kiipeämään noin 200 metrin päässä sijaitsevalle lintutornille. Ja oli ”ihan välttämätöntä” saada juosta vielä kilometrin päässä sijaitsevaan niemen kärkeen ja siellä olevalle laavulle.

Luontopolku / Toijalan Satama
Lintutorni / Toijalan Satama
Lintutorni / Toijalan Satama

Tarjolla olisi ollu myös yhteensä 8 kilometrin mittainen, Nahkialanvuorelle nouseva Terisjärven luontopolku ja liki puoli kilometriä pitkospuita. Ja oma uimaranta myös eläimille. Ja täydet satamapalvelut. Ja risteilyjä Vanajavedellä. Ja vaikka mitä.

Luontopolku / Toijalan Satama

Kiitos Toijalan Satama ja GoPark! Olette ihan mielettömän hieno paikka!

Kannattaa ehdottomasti käydä!

-Johanna

Elämyspuisto GoParkin verkkosivut löydät täältä (gopark.fi) ja Toijalan Sataman täältä (toijalansatama.fi).

Seuraathan seikkailujamme myös Instagramissa ja Facebookissa!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *