Quesadilla nuotiolla

Quesadillat nuotiolla – hyvää helposti halsterilla

Jos kaipaat helppoa, nopeaa ja hyvää vaihtoehtoa nuotiomakkaroille tai vaikkapa jokakertaisille hodareille, tässä on yksi ihan loistava koko perheen retkiruoka: quesadillat eli paistetut tortillat.

Me olemme syöneet tortilloja retkilläkin mm. salaatilla, tomaatilla yms. täytettyinä (ks. tämä juttu), mutta elämämme ensimmäiset quesadillat paistoimme lokakuussa, syysloman viimeisenä mökki-iltanamme.

Ja kuten lapsetkin heti totesivat: näitä tehdään ihan varmasti uudestaan. 🙂

Tarvittavat aineet

Quesadillojen valmistus on helppoa, eikä välttämättömiä aineita ole kovinkaan montaa. Jokainen voi täyttää tortillalätyt mieleisikseen, mutta muutama perusainesosa näihin lukeutuu, ja nämä ovat:

 • Tortillalätyt
 • Salsakastike ja
 • Juustoraaste

Lisäksi mukaan voi laittaa esim.:

 • Pilkottua paprikaa
 • Maissia
 • Broileria

Me itse käytimme omissa quesadilloissamme paketillisen valmiita tortillalättyjä ja purkin Santa Marian valmissalsaa, reilun pussillisen juustoraastetta, yhden pilkotun paprikan ja pari purkkia kesältä venevarastoihin jääneitä Lagomin kanafileitä. Toimi loistavasti! 🙂

Valmistus on nopeaa

Valmistaminen tapahtuu seuraavasti:

 1. Tee nuotio ja odota sopivaa hiillosta.
 2. Levitä tortillalätylle täytteitä tasaisesti ja nosta toinen lätty päälle. (Itse kylläkin taitoin aina yhden lätyn kaksin kerroin.)
 3. Paista tortillaa halsterin välissä molemmilta puolilta, kunnes juusto vaikuttaa sulaneen.
 4. Avaa halsteri hanskojen avulla (metalli on polttavan kuuma!), nosta qusadilla leikkuulaudalle ja paloittele se mieleisiksesi osiksi.
 5. Nauti kätevästi haukaten! 🙂

Niin hyvää ja helppoa! Näin ensimmäisen testikerran jälkeen tuntuu jopa ihan käsittämättömiltä, ettemme ole aikaisemmin keksineet paistaa nuotiolla juurikin guesadilloja. Suuri suositus siis!

-Johanna

Lisää retkiruokaideoitamme löydät osoitteesta: outdoorfamily.fi/category/ruoka/ ja suoraan esim. seuraavista jutuista:

Seuraathan Outdoor Familyä myös Facebookissa ja Instagramissa!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *