Arctic SnowHotel / Lumihotelli / Rovaniemi

Jäätävän hieno elämys: yö Arctic SnowHotel -lumihotellissa

Kaupallinen yhteistyö: Arctic SnowHotel

Ympäröivä lumi hohkaa viileyttä kasvoille, mutta lapset tuhisevat syvässä unessa. Majoituspaikkamme eksoottisuus ei estä heitä nukkumasta. Päinvastoin. Lämpimän makuupussin sisällä, pehmeillä patjoilla ja leveässä siskonpedissä on poikkeuksellisen hyvä nähdä kauniita unia – kenties yllemme levittäytyvästä satumaailmasta?

Arctic SnowHotel / Lumihotelli / Rovaniemi

Uniikki lumihotelli Rovaniemellä

Arctic SnowHotel on lumesta rakennettu hotelli Napapiirillä, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Rovaniemen keskustasta. Kyseessä on yksi maailman suurimmista lumihotelleista, ja sen sisältä löytyy yhteensä 70 petipaikkaa. Jokainen huone on uniikki ja ainutlaatuinen. Tilaa huoneissa on kahdesta kuuteen hengelle, ja kukin huone on koristeltu toinen toistaan upeammilla lumi- ja jääveistoksilla.

Kun me sukelsimme ensimmäisen kerran hotellin uumeniin ja astuimme omaan huoneeseemme, tiivistyi reaktiomme ihastelevaan ”Vau”-henkäykseen.

Suuri perhesviittimme hurmasi hienoudellaan, tunnelmallaan ja taidokkuudellaan. Leveän perhepedin taakse oli veistetty trooppista viidakkotunnelmaa, ja heti ovensuussa meitä tervehti jäinen laiskiainen, jonka upeutta lapset ihastelivat loputtomiin.

”Toi on kyllä tosi hieno.”

”Miten se on tehty?”

”Miten ihmeessä joku on voinut osata tehdä tuollaisen!?”

Arctic SnowHotel / Lumihotelli / Rovaniemi

Arctic SnowHotelin jokainen huone on omanlaisensa, ja kokonaisuutena hotelli tarjoaa vaikuttavan katsauksen maailman parhaiden jää- ja lumiveistäjien taiteeseen. Veistoksia pääsee ihastelemaan erillisellä sisäänpääsymaksulla, mutta yöpyjillä majoitushintaan sisältyy aina mahdollisuus kiertää katsomassa muitakin huoneita.

Jäisiä elämyksiä myös ravintolassa

Eikä jää- ja lumitaide rajoitu pelkästään yöpymishuoneisiin, vaan hotellista löytyy myös mm. kappeli sekä jääravintola ja -baari.

Arctic SnowHotel / Lumihotelli / Rovaniemi

Arcric SnowHotelin jääbaarissa on mahdollisuus tilata juomat jäästä tehdystä lasista, ja lasin voi heittää juomisen jälkeen säpäleiksi seinään. Ja tätähän lapset rakastivat. Ensinnäkin jäälaseista tarjoiltu mansikkalimu oli kuulemma parasta juomaa, jota he ovat koskaan saaneet, ja se, että lasin sai vielä paiskata luvan kanssa seinään, oli niin kivaa, että juomia olisi haluttu tilata useampiakin.  (Ei tilattu. Kuusi euroa kustakin lasista oli ehdottomasti hintansa arvoinen elämys, mutta yksi kerta sai riittää…)

Ravintolan puolella jäiset elämykset saavat jatkoa.

Arctic SnowHotelissa on kaksi vaihtoehtoista illallisravintolaa: Lumihotellin sisällä sijaitseva Jääravintola sekä erillisessä rakennuksessa oleva Kotaravintola. Kotaravintolassa voi nauttia kolmen ruokalajin menun takkatulen loimussa, lämpimässä sisätilassa, mutta me halusimme maksimoida talvisen lumieksotiikan ja valitsimme illallispaikaksemme Jääravintolan.

Jääravintolassa niin pöydät, penkit kuin jälkiruokalautasetkin ovat jäätä, ja lämpötila on (koko hotellin tavoin) muutaman pakkasasteen tuntumassa. Valittavana on pari vaihtoehtoista illallisaikaa ja muutama pääruokavaihtoehto – kaikille yhteisen alkukeiton ja jälkiruuan lisäksi.

Ruoka oli hyvää, mutta suurimman vaikutuksen meihin teki ympäristö. Oli poikkeuksellista nauttia arvokasta laatuillallista pipo päässä. Oli elämyksellistä yhdistää talvinen toppavarustus gourmetillalliseen. Oli kiehtovaa istua jäisen pöydän ääressä ja ihailla ympärille levittäytyvää tunnelmaa. Oli upeaa olla osa uniikkia, kokonaisvaltaista elämystä.

Arctic SnowHotel / Lumihotelli / Rovaniemi
Arctic SnowHotel / Lumihotelli / Jääravintola

Löylyt maailman ainoassa lumisaunassa

Arcrtic SnowHotelissa elämykset todella seuraavat toisiaan. Toinen toistaan ainutlaatuisimpina. Ja yksi näistä Arctic SnowHotelin uniikeista elämyksistä on lumisauna.

Kaikilla Arctic SnowHotellin yövierailla on mahdollisuus saunoa ns. normisaunassa yleisillä vuoroilla, mutta halutessaan hotelliyöhön voi yhdistää myös eksoottisen lumisaunakokemuksen.

Hotellialueelta löytyy erillinen saunamaailma, josta voi varata pienen sähkösaunan, porealtaan ja lumisaunan yksityiskäyttöön. Paikanpäältä löytyy pyyhkeet, tossut, pipot ja saippuat, eli välttämättä mukaan ei tarvitse ottaa mitään muuta kuin innostunutta mieltä.

Ja sitä meiltä totisesti löytyi, kun hipsimme normilöylyjen jälkeen kohti lumesta rakennettua saunaa ja sen kostean höyryistä tunnelmaa. Lumisauna ei ole tarkoitettu tuntikausien tiukkaan saunontaan, vaan sellaiseen pieneen, kymmenen minuutin höyryfiilistelyyn. Löylyä voi heittää ja lämpöä saa kerättyä, mutta lumisaunan suurin anti on sen ainutlaatuisuus; missään muualla maailmassa ei kuulemma ole vastaavaa saunaa, jossa kaikki on tehty lumesta (puisia lauteita lukuunottamatta).

Tätä kokemusta tullaan fiilistelemään pitkään.

Ja kun tähän päälle pääsi vielä istuskelemaan porekylpyyn tähtitaivaan alle, ei kai mikään oikein olisi voinut olla paremmin.

Valmistautuminen yöhön

Kun saunan ja illallisen jälkeen tuli aika siirtyä untenmaille, ei tämä tapahtunut ihan niin helposti kuin perushotellissa. Ehei. Kylmyyden johdosta lumihotellissa on omat vaatimuksensa.

Arctic SnowHotelista löytyy lämmin tila isoine, lukittavine lokeroineen, ja näihin lokeroihin kukin yöpyjä jättää tavaransa. Samalla hän ottaa lämpimästä mukaansa makuupussin sekä sen sisään erillisen fleecepussin – ja hipsii villakerrasto yllään huoneeseensa. Mukaan tulevat myös takki, kengät ja pipo, sillä hyvällä tuurilla yöllä saa sännätä ulos ihailemaan revontulia.

Arctic SnowHotel on maailman ensimmäinen hotelli, johon palkattiin revontulivahti, ja yhä edelleen hotellissa on teknisten hälytyssysteemien sijaan ihka oikea revontulien tarkkailija, joka päivystää taivasta ja ilmoittaa talvisista valoilmiöistä yöpyjille – heidän niin halutessaan.

Arctic SnowHotel / Lumihotelli / Rovaniemi

Yön jälkeen koittaa ruhtinaallinen aamu

Meitä ei tuona yönä revontulionni kohdannut, mutta muuten kylmässä vietetty yö sujui onnistuneesti. Vaikka pakkanen parkkeerasi omalle nenälleni, onnistui muu perhe nukkumaan sikeää unta mitä upeimmassa ympäristössä. Ja aamulla meille tuotiin kuumat mehut sänkyyn – ennen kuin siirryimme lämpimään sisätilaan nauttimaan runsasta buffetaamiaista.

Niin hienoa ja hyvää. Ja todellakin ikimuistoista.

Arctic SnowHotel ei ole mikään kaikkein helpoin hotellikokemus, mutta yksi elämyksellisimmistä se varmasti on. Yö lumihotellissa on ainutlaatuinen kokemus, jossa ylellisyys yhdistyy arktisuuteen, luksus erähenkisyyteen ja huima taidokkuus rentoon karuuteen. Neuvoa ja opastusta tarjotaan joka tilanteessa, mutta lumen suojassa saa halutessaan uppoutua myös täysin omaan rauhaansa.

Yö lumen ja taiteen ympäröimänä on kokonaisvaltainen elämys, jossa aistit saavat stimulaatiota ja jossa suomalainenkin sukeltaa entistä syvemmälle kulttuurimme ja ainutlaatuisen ilmastomme ytimeen. Tämä on sellainen huikea ”kerran elämässä” -kokemus, jonka tulee varmasti muistamaan aina.

Arctic SnowHotel / Lumihotelli / Rovaniemi

Jääelämyksiä joulukuusta maaliskuun loppuun

Arctic SnowHotel rakennettiin ensimmäisen kerran joulukuussa 2008, ja sen jälkeen hotelli on rakennettu omanlaisenaan joka vuosi. Lumihotelli ja -saunat ovat avoinna joulukuun puolivälistä maaliskuun loppuun, mutta alueelta löytyy myös lasi-igluja, joiden kausi alkaa jo syyskuun alussa. Lisäksi mm. perussaunat, suihkut, Kotaravintola ja revontulien katseluun suunniteltu Sky Bar palvelevat vierailijoita jo ruska-ajasta alkaen.

Hotellin sijainti kauniin Lehtojärven rannalla mahdollistaa erilaisia aktiviteetteja, ja hotellivieraat saavat mm. lainata vapaasti potkukelkkoja, erilaisia pulkkia ja lumikenkiä. Lisäksi pihapiirissä pääsee syöttämään poroja. 🙂

Arctic SnowHotel / Lumihotelli / Rovaniemi

Yöpymisen lisäksi alueen palveluita pääsee hyödyntämään erillismaksusta myös ns. päiväkävijänä.

Meinaatko mennä? 🙂

-Johanna

Lisätietoja löytyy osoitteesta arcticsnowhotel.fi, ks. linkki.

Muita mielenkiintoisia majoituselämyksiämme löydät osoitteesta outdoorfamily.fi/category/majoituspaikat/.

Seuraathan seikkailujamme myös Instagramissa ja Facebookissa!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *