Alpa

Tunnetko jo tämän kotimaisen villaneuleiden valmistajan? (Mukana ARVONTA!)

Kaupallinen yhteistyö ja arvonta: Alpa

Oli kesäkuun puoliväli. Takana oli ihan unelmainen meripäivä, ja me olimme onnistuneet kiinnittämään veneemme Stora Fagerön paratiisisaarelle. Lapset olivat leikkineet tuntikausia pitkällä hiekkarannalla ja lopulta nukahtaneet onnellisina kajuuttaan.

Aurinko oli laskemassa. Taivas värjäytyi punertavaksi. Merenpinta oli tyyni.

Tämä hetki oli kaunis ja ihana, pakahduttava ja koskettava. Ja tällä samaisella hetkellä me puimme ensi kertaa päällemme uudet, poikkeuksellisen hienot pipomme ja paitamme. Ja siinä me ihailimme satumaista auringonlaskua pehmeään alpakanvillaan kääriytyneinä…

Alpa / alpakanvilla / Fold Rib -pipo / Crew Neck Lite -pusero

Upeutta ja vielä enemmän upeutta

Stora Fagerö on yksi Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen (eli UUVIn) upeista retkisaarista, ja sieltä löytyy kaikkien retkeilijöiden vapaaseen käyttöön mm. luonnon oma hiekkaranta, huussit, tulipaikkoja, kaivo sekä venelaituri poijuineen. Venelaiturin päässä on syvyyttä noin 2 metriä, lähempänä rantaa 1,5 m.

Inkoon Stora Fagerö on upea paikka, mutta ne upeudet, joista nyt haluan kertoa, ovat nuo pipomme ja neuleemme.

Näiden taustalta löytyy kotimainen yritys, Alpa. Kyseessä on vuonna 2012 perustettu jyväskyläläisfirma, joka valmistaa alpakan villasta erittäin laadukkaita, pehmeitä ja vastuullisesti tuotettuja neuleita. Neuleiden laatu on poikkeuksellisen priimaa, mutta tämän lisäksi Alpa tarjoaa korjauspalvelua neuleilleen sekä ostaa käytettyjä tuotteitaan takaisin huollettaviksi ja uudelleen myytäviksi.

Alpa / alpakanvilla / Fold Rib -pipo / Crew Neck Lite -pusero

Arvostettavaa kestävyyttä ja pitkälle vietyä kiertotaloutta

Tuosta kesäkuun puolivälistä on jo kolmatta kuukautta aikaa, ja tänä aikana rakkauteni Alpan tuotteita kohtaan on ehtinyt muuttua ensi-ihastuksesta suureksi kunnioitukseksi. Sellaiseksi lämpimäksi rakkaudeksi.

On huippua, miten hyvältä neulepuserot näyttävät ja tuntuvat. (Itselläni on tummanharmaa Moment ja miehellä keskiharmaa Crew Neck Lite.) Tästä paidasta on ehtinyt tulla ylivoimainen lempivaatteeni, ja myös mies pitänyt omaa puseroaan yhtälailla niin luontoretkillä kuin mm. vetäessään läppäripalavereja ministeritason porukoille.

Ja tähän Alpa myös pyrkii. Siis tarjoamaan monikäyttöisiä lempivaatteita, joita todellakin käytetään, eikä jätetä komeron perälle lojumaan. Alpan tavoitteena on tarjota ajattomia tuotteita, jotka kestävät vuodesta toiseen. Ja ihan huippua on tosiaan se, että heidän kauttaan saa, paitsi neuleiden huolto-ohjeet, myös tarvittaessa mm. varalankaa mahdollisen reiän korjaamiseen – ja jopa täyden korjauspalvelun.

Ja siinä tapauksessa, että hankittu neule jäisikin jostain syystä liian vähälle käytölle, on Alpa valmis ostamaan neuleitaan myös takaisin. Lahjakorttia vastaan. Kaikki takaisin ostetut neuleen tarkistetaan, pestään ja huolletaan – ja laitetaan uudelleen myyntiin heidän 2nd hand -osastolleen. Ihan mielettömän hienoa!!

Eikä Alpan kiertotalousajattelu lopu edes tähän, vaan he ottavat vastaan myös käyttöikänsä päähän tulleita tuotteitaan ja varmistavat, että näiden materiaali pääsee uudelleen kiertoon. Ks. lisää täältä.

Minä olen vaikuttunut.

Alpa / alpakanvilla / Fold Rib -pipo / Crew Neck Lite -pusero

Voiko sama pipo todella sopia lapselle ja aikuiselle?

Ja vaikuttunut olen myös mm. siitä, miten heidän yhden koon Fold Rib -piponsa voivat todellakin olla sopivia kaikille. On ihan uskomatonta, että sama pipo istuu täydellisesti niin ekaluokkalaiselle lapselle kuin yli nelikymppiselle miehelle. Pipossa on pitkä, vapaasti käännettävä osa, jonka ansiosta pipon pituus ja tyyli on säädettävissä ja muotoiltavissa. Erittäin joustava rib-neulos puolestaan takaa sen, että ympärysmitta on varmasti sopiva jokaiselle.

Fold Rib -pipot valmistetaan Suomessa 100 % baby alpakan villasta.

Muut Alpan neuleet valmistetaan Liettuassa, erittäin huolella valituissa yhteistyötehtaissa. Itse villa puolestaan tulee Perusta, Andien vuoristossa, tuhansien metrien korkeudessa, eläviltä alpakoilta.

Alpa / alpakkaneuleet / pipo ja torkkupeitto
Alpa / Fold Rip -pipo lapsilla

Poikkeuksellisen hieno ja vastuullinen materiaali

Alpakan villa on poikkeuksellisen pehmeä, lämmin, sileä, likaa hylkivä, kosteutta siirtävä, hengittävä ja mm. kestävä materiaali. Sen saatavuus on rajallista, ja Alpa on käynyt useaan kertaan paikan päällä varmistamassa lankatoimittajansa vastuullisuuden ja eettisyyden.

Alpakoihin suhtaudutaan Perussa suurella kunnioituksella, ja eläin on paikallisille hyvin tärkeä sekä kulttuurisesti että historiallisesti. Arvokas materiaali kerätään talteen eläinten välttämättömän kertisemisen yhteydessä, ja alpakan keritseminen tapahtuu aina mulesing-vapaasti.

Pehmeävillainen alpakka on hyvä valinta myös ympäristön kannalta, sillä sen jalkojen pehmeät anturat säästävät maaperää kulumiselta, eikä se syö kasveja juurineen.

Alpan käyttämästä materiaalista voit lukea lisää täältä ja kaikesta vastuullisuudesta täältä.

Alpan Fold Rib -pipo sopii sekä lapselle että aikuiselle

Huippulaatua – ja vieläkin enemmän

Kun me keskikesän aikana seilasimme auringonlaskuissa kohti toinen toistaan hienompia satamia, toivat Alpan pipot lämpöä niin pieniin kuin isompiinkin päihin. Ja kun me elokuun viileinä iltoina istuimme veneen sitloorassa nauttimassa Suomen luonnosta, saimme lisälämpöä Alpan huiveista ja peitoista.

Ja jos pipot ja neulepuserot ovat pehmeitä, ovat nämä huivit ja peitot jotain aivan uskomatonta. Niiden sileys mykistää. Niiden pehmeys ihastuttaa. Niiden laadukkuus huokuu ja hurmaa. Lapsetkin ihmettelivät, miten mikään voi olla niin sileää ja pehmeää.

Premium Baby Alpakasta valmistetun torkkupeiton pintaa voisi silitellä loputtomiin. Ihan mieletön tuote. Tätä todellakin osaa arvostaa.

Kaikki alpakanvilla on sileää, pehmeää, hengittävää, lämmittävää ja kestävää, mutta alpakankin villoissa on eroja. Alpan yleisimmin käyttämä neulemateriaali on laadukas Fine Special Alpaca, mutta kaikkein hienoimmat huivit valmistetaan Premium Baby Alpacasta.

Ominaista alpakanvillalle on myös se, että se pehmenee käytössä. (Esimerkiksi neulepuserot ja pipot saattavat tuntua alkuun oletettua kovemmilta, mikä johtuu siitä, että neulepinta on neulottu tiukaksi, mikä taas takaa tuotteen pitkäikäisyyden. Neule kuitenkin pehmenee käytössä, ja sen pintaan muodostuu ohut ”untuvakerros”.)

Alpakkalaaduista ja yleisemminkin alpakanvillasta voit lukea lisää täältä.

Alpan pipot ja torkkupeitto

Voita 150 euron lahjakortti!

Muutamista Alpa-tuotteistamme on tullut todellisia luottotuotteitamme. Puserot tulevat kulkemaan yllämme läpi vuoden. Pipot lämmittävät myös kovilla pakkasilla. Peitto siirtyy veneeltä muille luksusretkille ja huivi saa pysyvät talvipaikan kaulallani.

Pieni alkutaipaleemme Alpan kanssa on saanut minut vakuuttumaan siitä, että tässä on yritys, jota haluan tukea myös jatkossa. Kun laatu ja vastuullisuus ovat tätä luokkaa, olen valmis satsaamaan.

Entä sinä? Oletko jo tutustunut Alpaan? Tai haluaisitko saada mahdollisuuden kokeilla? 🙂

Nyt tähän on tarjolla poikkeuksellisen hyvä tilaisuus, sillä ihana Alpa lupautui arpomaan lukijoideni kesken 150 euron arvoisen lahjakortin heidän verkkokauppaansa!!

Voit osallistua arvontaan kertomalla alla olevaan kommenttikenttään, mistä Alpan tuotteesta tai tuotteista olisit erityisen kiinnostunut. Ja toki kuulen mielelläni myös mm. sen, jos sinulla on jo kokemusta näistä alpakanvillasta neulotuista tuotteista. 🙂

Toisen arvan saat osallistumalla samaan arvontaan myös Instagramin puolella. Arvonta suoritetaan tiistaina 7.9.2021 klo 22, ja voittajalle ilmoitetaan sekä henkilökohtaisesti että näissä molemmissa arvontakanavissa (blogi ja IG).

Alpan verkkosivut löytyvät osoitteesta Alpa.fi, ja valikoimissa on siis monenlaisia neulevaatteita ja -asusteita niin naisille kuin miehille sekä lisäksi mm. torkkupeittoja ja tyynynpäällisiä. Ja erityisesti Fold Rib -pipot ovat ihan täydellisiä myös lapsille. 🙂

Onnea arvontaan ja oikein ihania syyspäiviä!

-Johanna

Alpa / Fold Rib -pipo ja Moment-neule

Seuraathan Outdoor Familyä myös Instagramissa ja Facebookissa!

Ihanaa, jos tykkäät ja jaat! Kiitos!

99 comments on “Tunnetko jo tämän kotimaisen villaneuleiden valmistajan? (Mukana ARVONTA!)

 • Sari-62 , Direct link to comment

  Aurinkotiistaita! Alpa yksi luottomerkeistäni:2 pipoa,iso punainen jättihuivi/ saali ja 4 villatakkia ja lisäksi olen ostanut lahjaksi kaulahuiveja.Mitään moitittavaa ei ole,joidenkin tuotteiden pieni alkukarheus pehmenee käytössä. Tästä merkistä en luovu;laadulla on tekijänsä.Style is always in fashion!

 • Sami M , Direct link to comment

  Parit pipot vois lisäillä kokoelmaan. Crew neck lite on oma lempivaate tällä hetkellä ja Stone-neuletakki on mainio talven toimistovaate.

 • Milla Löfbacka , Direct link to comment

  Hei! Minua kiinnostaa erityisesti neuleet, mutta yritys kiinnostaa sen vastuullisuuden ja läpinäkyvyyden vuoksi 🙂

 • Hennakaisa Visti , Direct link to comment

  Olen fanittanut Alpan tuotteita jo jonkin aikaa, niin hyvin tehtyjä, että jää koukkuun suorastaan 😊 Vaatekaapissa on jo monta neulettä ja muuta kivaa, seuraavaksi haluaisin ostaa poikaystävälle myös lahjaksi luottotuotteen (ehkä juuri tuon Crew Neck Liten), joka kestää aikaa ja käyttöä 😁

 • Lauraliini , Direct link to comment

  Omistan useamman Alpan jo, kaikki yhtä rakkaita. Etenkin neuletakit ja pipo ovat tehokäytössä arjessa. Moment-neuleesta olen haaveillut vaaleanpunaisena.

 • Arjaleena Pekonen , Direct link to comment

  Alpakka tuotteet ovat kyllä aivan mahtavia! Sain joululahjaksi paksun villatakin( mielestäni Hazyn) ja kesäksi hankin ohuemman Drizzlen. Kyllä olen ollut niihin tyytyväinen. Plussaa hyvä leikkaus ja mallien taskullisuus. Suvussa näitä Drizzlejä on pidetty jo monta vuotta ja ovat kestäneet vaikka vilkkaita, hyppiviä koiria on perheessä.🐾
  Alpan pipot ovat myös tuttuja, vanhempia malleja on ollut käytössä.
  Toivelistalla jokin ohuista neuleista petroolin värisenä ja uusia pipoja pukinkonttiin laitettavaksi

 • Anni , Direct link to comment

  Kaikki neuleet, varsinkin nuo ihanat neuletakit kiinnostaa! Ihana olisi saada laadukas suomalainen neule syksykäyttöön <3

  • Essi , Direct link to comment

   Ei ole ennestään tuttu brändi, mut kävin kurkkaamassa heidän valikoimaa ja sieltähän löytyi vaikka mitä ihanaa! Pipoja ainakin tarttettais muutama lisää, mut heidän neulekin ois aika ihana.

 • viiki , Direct link to comment

  Ystävän suosittelujen perusteella ostin itselleni Drizzlen ja en ole katunut! Neulatakki on ollut pari vuotta ahkerassa käytössä ja on todellinen luottovaate. Pinta on pehmennyt, mutta ei osoita ainakaan vielä minkäänlaisia kulumisen merkkejä eli laatukin on ihan omaa luokkaansa. Haaveilen kotiuttavani vielä Moment-puseron tai Moonlight-mekon

  • Tuulia , Direct link to comment

   Minulla on useita Alpan neuleita ja ne ovat aivan upeita! Haluaisin Alpan maksihuivin tai Mellow-neuleen. 🙂

 • Anni , Direct link to comment

  Täällä myös yksi Alpaan ihastunut! Kaksi neuletta löytyy jo: harmaa Drizzle ja keltainen Mild. Olen haaveillut Chillystä meripihkan värissä. 😍

 • Johanna Ylikulppi , Direct link to comment

  Alpat on vakiokäytössä ympärivuoden, niin ihania neuleita ja sopii kaikennäköiseen tilaisuuteen ja toimintaan. Swan-neule olisi seuraavana hankintalistalla 🤩

 • TerhiS. , Direct link to comment

  Hieno kotimainen yritys! Haaveilen yhden Alpa-neuleen omistajana toisesta, roosan värisestä Moment-neuleesta.

 • Helena Uuksulainen , Direct link to comment

  Mielenkiintoinen uusi merkki! Ensivilkaisulla neuleet kiinnostaa erityisesti 🤩

 • Mirja-Leena Eloranta , Direct link to comment

  Alla on tuttu, mutta jäänyt vielä haaveeksi omistaa joku neulepaita tai -takki.

 • Martina Haglund , Direct link to comment

  Fanitan mutta en ole vielä raaskinut hankkia – syksyn tullessa olisi kyllä tarvetta tyylikkäälle neuleelle joka tosiaan kelpais sekä metsään että Teams-palaveriin 😀

 • Virpi Järvenpää , Direct link to comment

  Alpan neuleita omistan useita, kuitenkin moment neule vielä haavelistalla. Näissä neuleissa ja huiveissa laatu on priimaa ja ne säilyvät nyppyyntymättöminä pitkään, käytössä vaan pehmenevät ja paranevat ❤️

 • Minna , Direct link to comment

  Alpakka on muuten materiaalina tuttu, mutta Alpan tuotteita ei minulla (vielä) ole. Ihanuuksia olisi vaikka kuinka paljon joita voisi kotiuttaa 🙂

 • Emilia , Direct link to comment

  Muutamia Alpan neuleita mulla jo on, ja ne ovat ahkerassa käytössä. Tykkään kovasti niiden hyvästä laadusta ja kauniista väreistä.

  • Marja Suihkonen , Direct link to comment

   Tällä hetkellä kiinnostavat pitkähihaiset puserot tai villapaidat, sillä erimallisia neuletakkeja on useita. Myös neulemekot tai tunikat saattavat kiinnostaa.

 • Kaisa , Direct link to comment

  Pari Alpan neuletta löytyykin vaatekaapista, mekko ja neuletakki. Molemmat kestosuosikkeja. Tavallisten alpakkaneuleiden rinnalle olisin kiinnostunut kokeilemaan silkki-alpakkaneuleita. Varmasti ihana materiaali sekin!

 • Hanna , Direct link to comment

  Löytyy Alpan yksi neulepaita, joka on aika paksu neulekuvion vuoksi. Ihana talvipakkasilla. Haaveissa hommata kesäiltoihin ja töihin sopiva neulepaita tai takki. Myös sisustusjutut ihania.

 • Elina , Direct link to comment

  Selasin läpi naisten tuotteet. Tosi paljon hyvin mitoitettuja asuja ja herkullisia värisävyjä. Jos yksi pitäisi valita, ehkä se olisi fuksia maksihuivi 🙂

 • Eeva N. , Direct link to comment

  Näistä olen haaveillut! Neule olisi ihana, mutta sinun kuvasi sai minut haaveilemaan myös piposta 🙂

 • Satu , Direct link to comment

  Mild- takki useita vuosia luottovaate ❤️ Neulemekko haaveissa..
  Ihana materiaali näissä tuotteissa.

 • Anni , Direct link to comment

  Olen seurannut Alpaa jo vuosia. Kolme neuletta löytyy jo kaapista ja monta ihanuutta tekisi mieli kotiuttaa.. ja tietysti pipo!

 • Riitta , Direct link to comment

  Kestävää laatua, juuri nyt haaveilen purppuran värisestä havu-maksihuivista torkkupeitoksi.

 • Sari P , Direct link to comment

  Ihana Alpa! Neuletakki tai -mekko tulee seuraavaksi hankintalistalle, pipo jo löytyy. Voin kyllä kehua huippuhyvää (ja herkkäihoiselle sopivaa) laatua!

 • Inka H. , Direct link to comment

  Kokemusta näistä ei vielä ole, mutta todella kiinnostava tuttavuus :)! Ensimmäisenä hankkisin ehdottomasti Drizzle-neuletakin mustana.

 • Jonna musta , Direct link to comment

  Jos arpaonni suosisi, niin ehdottomasti hemmottelisin itseäni Rime-neuleella tai Lily-kietaisumekolla (yönsinisenä❤️), kun muuten ei raaskisi

 • Minna , Direct link to comment

  Ei ole vielä tuttu. Erityisesti pipot ja pitkät neuletakit kiinnostaisi. Ovat ihania ja laadukkaan näköisiä ❤️

 • Minna R. , Direct link to comment

  Vielä en omista yhtäkään Alpaa, mutta olen jo tovin kytännyt sopivaa tilaisuutta. Jokin villatakki tai neule houkuttelisi eniten!

 • Riikka , Direct link to comment

  Sunset-neulepusero olisi itselle ihana tai sitten nuo pipot itselle ja muulle perheelle 😍

 • Riiti , Direct link to comment

  Kaikki ihanat neuletakit kiinnostaisi, kuten Drizzle-neuletakki, meripihka. Samoin Chilly-neulemekko, oliivi on yksi suosikkini. Alpakanvillatuotteita minulla ei vielä ole.

 • Aikku , Direct link to comment

  Chilly luumunvärisenä on syksyn ja talven luottovaatteeni. Töissä on kiva heittää päälle Silent-neuletakki.
  Haaveena olisi Chilly meripihkan värisenä

 • Riikka L , Direct link to comment

  Kun tutustuin Alpan tuotteisiin (vuosia sitten), tajusin että minäkin, joka en herkän ihoni takia pysty käyttämään villaa tai mohairia, voin käyttää villatuotteita jos ne ovat alpakkaa! Ihanaa. Nyt kaikki neuleeni ovat alpakkaa. Aluksi karheaa, sitten iholle ihana suoraankin. Rakastan Alpan tuotteita. Vuosien varrella olen hankkinut yli 20 Alpan neuletuotetta (neuletakit, pipot, huivit).

 • Salli , Direct link to comment

  Moment neulepusero kiinnostaa. Minä en ole kuullut aikaisemmin tästä merkistä. Kauniita tuotteita.

 • Henna , Direct link to comment

  Maxi-huivi on ollut jo useamman vuoden käytössä. Tuli testattua myös ihana asiakaspalvelu, kun koiranpentu sai huivin hampaisiinsa ja sai tehtyä muutaman reiän huiviin 🙂 Silent-neule on keltaisena käytössä. Nyt on suunnitelmissa ostaa Serene-neuletakki.

 • Sandra Högström , Direct link to comment

  Heippa! Alpa on tuttu brändi, omistan muutamat neuleet ja pari isoa huivia. Parasta Alpassa on ehdottomasti laatu. Tuotteet säilyvät ennallaan vuosia, joten ovat hintaansa arvoisia. Unelmoin vielä pitkästä neuletakista, ehkä Swan, ehkä joku muu!

 • Greta , Direct link to comment

  Minulla on kaksi Alpan neuletakkia ja kolmas, lyhythihainen neule, jotka ovat vakuuttaneet minut tuotteiden laadukkuudesta ja ihanuudesta. Nyt haaveilen tummanvihreästä Swan-neuletakista💚

 • Rebekka , Direct link to comment

  Haluaisin jonkun noista pitkistä neuletakeista! Tai oikeastaan haluaisin niistä jokaisen😀

 • Enni , Direct link to comment

  Monta Alpan neuletta,pipo ja huivi jo kaapissa ja käytössä! Moment neuleesta olen haaveillut jo pitkään.

 • Anne , Direct link to comment

  Minulla on 4 Alpan villatakkia, olen ollut erittäin tyytyväinen laatuun.
  Seuraavaksi ehkä Pearl pusero tai joku muu pusero.

 • AnniMK , Direct link to comment

  Neuletakki on ollut käytössä ja hyväksi todettu. Jonkun aikaa olen jo haaveillut Clarity-mallin neulepaitasta, mikä menisi sekä hameiden että housujen kanssa.

 • Ninni , Direct link to comment

  Minulla on jo Alpan neuleita, ensimmäinen taitaa olla 3 vuotias, tänäänkin menossa mukana. Suosittelen lämpimästi. Purjehduksessa crew neck lite on ihan paras ja sopii naisillekin <3 Minulla on se ihanan sinisenä. Toimistolle tms Silent villatakki olisi kiva. Myös esim Chilly mekko kiinnostaa, se olisi todella lämmin.

 • Anu-Mari , Direct link to comment

  Alpa on tuttu, tykkään hirmuisesti! Kotoa löytyy jo Swan-neule. Postauksen perusteella innostuin pipoista ja haaveissa olisi sellainen itselle ja pojalleni🥰.

 • Sonja Laakso , Direct link to comment

  Mulla on ennestään Drizzle-neuletakki ja Chilly-neulemekko. Lahjakortin antaisin äidilleni, jotta hänkin pääsisi tuotteisiin tutustumaan.

 • Kirsi , Direct link to comment

  Neulemekko tai neuletakki hankinnassa. Odottelen mitä uutta tulossa vaikka esim. Poem mekkokin kiinnostaa. Ja toki pipo ja kaulahuivikin pitää talveen mennessä saada. Valinnan vaikeutta mistä aloittaa Alpojen hankinnan 😍

 • Jonna , Direct link to comment

  Alan neuletakki on käytössä, se on ollut luottovaattena jo pitkään. Olisin kiinnostunut kokeilemaan silkki-alpakka – tuotteita, myös alpan kaulahuivi olisi hankintalistalla. 😊

 • Tiia , Direct link to comment

  Drizzle on kovassa käytössä. Ihan mielettömän monipuolinen ja ihana neule! Moment pusero kiinnostaa kovasti. Olis hyvä lisä omaan kaappiin.

 • Eija , Direct link to comment

  Neuletakki olisi mukava lisä vaatekaappiin. Monikäyttöisenä menisi viileät ja hyytävät kelit. Villa toimii aina, alpakan villa varmasti vieläkin paremmin.

  • Outdoor Family , Direct link to comment

   Hei, tarkennuksena vielä, että arvonta suoritettiin vasta sovitun klo 22 jälkeen, vaikka tämän blogipohjan kello näyttääkin tuntia vähemmän… 🙂 -Johanna

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *